close
Apartamente

Apartament de 21 de metri patrati

Marturisesc ca articolele cu solutiile inteligente de folosire a spatiului sunt preferatele mele. De ce? Pentru ca arata cat de putin spatiu avem nevoie in realitate pentru a putea trai confortabil. Astazi va prezentam un apartament de doar 21 de metri patrati, cu o suprafata aproximativ egala cu cea a unei camere de dimensiuni normale.

Ei bine, in cei 21 de metri patrati avem toate utilitatile necesare intr-o casa, dar asta gratie modului in care este structurata locuinta. Initial, spatiul respectiv era folosit pentru depozitare, pana un student la Arhitectura si-a dat seama ca ar fi mai ieftin sa cumpere respectivul spatiu si sa-l amenajeze dupa bunul plac, decat sa stea intr-un campus studentesc pe durata facultatii.

Chiar daca spatiul e foarte mic, e mai mult decat suficient pentru ca o persoana sa poata trai confortabil, ori asta a fost si ideea din spatele acestui proiect (realizat in Madrid cu ajutorul casei de arhitectura MYCC. Tranzitia intre incaperi se face pe trepte, fie ele verticale sau inclinate la 45 de grade, insa in principiu, dupa cum vedeti si in poza de mai jos, toate sectiunile sunt bine delimitate.
21sqm-house7

21sqm-house6

21sqm-house5

21sqm-house4

21sqm-house3

21sqm-house2

21sqm-house1

21sqm-house
Totusi, exista 2 mari dezavantaje: unul al fi cel al iluminarii naturale (exista o singura fereastra, amplasata direct pe tavan, care se deschide la orizontala), care este relativ slaba, iar cel de-al doilea ar fi lipsa spatiului inchis in baie, lucru care nu ar trebui sa se intample intr-o casa. Totusi, atunci cand din ratiuni financiare e nevoie de masuri extreme, presupun ca un astfel de sacrificiu, temporar, bineinteles, merita facut.