close
Apartamente

Apartament de 35 de metri patrati

In mod normal, un apartament de 35 de metri patrati nu ofera prea mult spatiu de locuit, mai ales daca nu este unul aranjat pentru expozitie, ci unul in care efectiv se locuieste, se gateste etc. Totusi, dupa cum va vom arata astazi, exista si solutii, nu neaparat de compromis, dar care mai degraba necesita ceva investitii initiale.

Apartamentul din pozele de mai jos il gasiti in Geneva. Proprietarii, un cuplu proaspat casatorit, fara copii, au dorit crearea unui mediu confortabil, cu cat mai mult spatiu liber, prin urmare au apelat la casa de arhitectura Freak Free Architects. Desigur, gasirea unei solutii a fost de departe cea mai grea problema, intrucat proprietarii voiau atat un loc de dining, cat si un living, dar si o bucatarie si un dormitor, toate astea in limita celor 35 de metri patrati amintiti anterior.
white-geneva-flat-freaks-freearchitects1

white-geneva-flat-freaks-freearchitects-wardrobe

white-geneva-flat-freaks-freearchitects-bed-view

white-geneva-flat-freaks-freearchitects-wall-shelves

white-geneva-flat-freaks-freearchitects-bathroom

white-geneva-flat-freaks-freearchitects-dining-area

white-geneva-flat-freaks-freearchitects-kitchen

white-geneva-flat-freaks-freearchitects-ceiling-lighting

white-geneva-flat-freaks-freearchitects-living

white-geneva-flat-freaks-freearchitects
Acolo unde bugetul nu este o problema, solutiile apar fara probleme. Sigur, rezultatul nu ofera confortul unui spatiu mai mare, insa in conditiile date, nu exista modalitate de aranjare si de separare a elementelor de design mai buna: intregul apartament e un open space si, cu exceptia baii, nu exista usi de separare. De asemenea, bucataria e separata de dormitor doar printr-un panou de sticla, mai mult de forma, doar pentru a accentua ideea ca sunt 2 spatii diferite.

Observati ca mobilierul e perfect aliniat, lucru care se observa usor privind pe linia dulapului cu haine si a patului, precum si pe linia creata de canapea cu scaunele de bucatarie. Acest lucru faciliteaza obtinerea unei iluzii de spatiu mai mare, lucru accentuat si de culoarea alba pe post de culoare dominanta.

Nu putem incheia fara sa subliniem si un detaliu interesant: observati, va rog, sistemul de iluminare atarnat de tavan. El a fost conceput special pentru acest proiect, fiind un element unicat, o mica semnatura a celor de la Freak Architects.