close
Apartamente

Cum amenajam pe interior un studio?

Termenul de studio a aparut recent pe piata imobiliara din Romania, pe masura ce clasicele garsoniere au fost inlocuite de apartamente mai mult sau mai putin spatioase, croite in functie de particularitatile blocului. Unele studiouri au doar baia intr-o camera separata, bucataria si zona de dormitor fiind incorporate intr-o singura camera.

Unele studiouri sunt construite la mansarda, astfel incat in bloc sa nu existe spatiu nepus la vanzare, altele intra in mod normal in structura blocului. Au avantajul ca sunt disponibile la un pret accesibile si pot fi platite relativ rapid, chiar si cu un credit bancar, insa impun neaparat gasirea unor solutii pentru un trai confortabil.
apartament  mic 14 apartament mic 13 apartament mic 12 apartament mic 11 apartament mic 10 apartament mic 9 apartament mic 8 apartament mic 7 apartament mic 6 apartament 5 apartament 4 apartament 3 apartament mic 2 apartament mic
In functie de particularitatile studioului, cea mai utila amenajare este stabilirea unor granite pentru zonele de odihna, respectiv zonele de gatit sau de relaxare, asa cum vedeti in unele dintre pozele de mai sus. De exemplu, daca patul este pus intr-un colt, el poate fi separat de restul camerei printr-un perete de inaltime mica, langa care sa fie amenajat un mic birou. E o solutie care nu necesita mult spatiu si care este si foarte practica.

Puteti apela si la paturi supraetajate, dar nu intotdeauna ele reprezinta o solutie buna, caci chiar si asa ocupa mult spatiu din putina suprafata locuibila a unui studio.

Un alt aspect cu care se confrunta cei care-si cumpara o astfel de locuinta e faptul ca nu pot sa aiba foarte mult mobilier in camera. Un lucru relativ bun, dar deloc practic pentru cei cu garderoba mare. Preferabil, dulapurile nu ar trebui sa fie groase, ci mai degraba late decat groase, care sa fie pozitionate fie intr-un colt, fie de-a lungul unui perete de dimensiuni mici.