close
Apartamente

Folosire inteligenta a spatiului

Adevarul adevarat e ca locuintele construite astazi, mai ales cele destinate a fi vandute la un pret mic, au un spatiu locuibil din ce in ce mai mic, iar asta din cauza dezvoltatorilor imobiliari, care cauta sa faca cat mai mult profit. Ce inseamna asta? Nimic altceva in afara de faptul ca spatiul destinat depozitarii din apartamente este adesea insuficient. Acest lucru nu poate duce decat la doua solutii: fie se renunta la o parte din bunuri, iar cele care nu sunt folosite li se gaseste o alta intrebuintare sau un alt propietar, fie se cauta metode de folosire inteligenta a spatiului avut la indemana.

Aceste metode, din fericire, exista, ele putand fi aplicat in mai toate incaperile. De exemplu, o solutie inteligenta si relativ usor de aplicat e construirea unei podele false, mai inalta cu 10-30 de centimetri fata de nivelul actual al podelei, urmand ca spatiul astfel creat sa fie compartimentat si folosit pe post de loc de depozitare.
undeber-storage

wall-drawer

bench-hideaway-drawers

under-bench-seating-storage

organization-hidden-space-storage

IMG_7504.jpg

hideaway-laptop

kitchen-bench-storage

stairs-storage

floor_storage1

floor_storage

headboard-storage

floor-hideaway-space-storage
O alta metoda inteligenta ar fi folosirea spatiului din spatele treptelor, mai ales in cazul in care in casa aveti scari clasice, construite pe traverse de lemn. Sigur, nu castigati mult spatiu, insa astfel puteti sa va organizati cum trebuie obiectele mici care nu va trebuie intotdeauna, dar de care este nevoie in jurul casei.

Nu uitati si de bucatarie. De ce sa lasati anumite spatii inguste libere cand acolo puteti monta rafturi verticale, pe care puteti depozita condimente, orez, faina, paste si multe alte obiecte trebuincioase prin bucatarie. De asemenea, daca urmeaza sa va cumparati un coltar, aveti grija sa aiba fetele frontale detasabile, tocmai pentru a putea folosi spatiul dinauntrul sau pe post de spatiu de depozitare pentru lucruri mai mari in genul farfuriilor, oalelor sau chiar si a scaunelor pliabile.