close
Apartamente

Penthouse de lux in New York

New York-ul e, cel putin pentru unii, cel mai frumos oras din lume. E orasul cel mai bogat din lume, implicit locul cu o multime de proprietati imobiliare interesante, in care s-a investit masiv, de unde si preturile exorbitante la care unele proprietati in genul sunt puse spre vanzare. Pentru azi v-am pregatit exact o astfel de proprietate, anume un penthouse de lux cu o valoare estimata la 2,3 de milioane de dolari, care poarta semnatura celor de la Archi Tectonics.

Penthouse-ul se gaseste in cartierul Soho, la etajul 8 al cladirii GW 497. Sub apartament se afla un imens depozit, de unde si structura si compartimentarea neobisnuita a casei, prin care trec multe elemente de rezistenta ale cladirii. Arhitectii care au conceput acest proiect au luat in calcul aceste aspecte si au obtinut aprobarile necesare pentru a inlatura unul dintre peretii exteriori, oferind astfel atat un aspect contemporat si un efect vizual placut, dar si o iluminare naturala mai buna.
modern-loft-homedit8 modern-loft-homedit7 modern-loft-homedit6 modern-loft-homedit5 modern-loft-homedit4 modern-loft-homedit3 modern-loft-homedit1 modern-loft-homedit modern-loft-homedit2
Daca va uitati bine, veti vedea ca nu exista usi in acest penthouse de lux, cel putin nu usi in adevaratul sens al cuvantului. Apartamentul e compartimentat cu ajutorul unor usi glisante transparente, dar numai din ratiuni olfactive, respectiv vizuale. Altfel, el e conceput ca un open space imens, capabil sa-si protejeze proprietarii de nebunia orasului. Aceasta impresie e accentuata de folosirea unor nuante linistitoare de lemn natural, dar si de stilul nu foarte incarcat al bibliotecii.

Observati va rog livingul cuplat cu bucataria open space, dar si dormitoarele. Toate sunt placate cu lemn, lucru care accentueaza sentimentul descris mai sus, dar care totodata, confera si un stil contemporan si placut vizual. In plus, spre deosebire de multe alte materiale care ar fi putut fi folosite, lemnul e mult mai usor de ingrijit si de curatat, lucru care face ca sarcinile aferente curateniei sa nu ia prea mult timp, chiar daca apartamentul are peste 100 de metri patrati de placaj de lemn.