close
Apartamente

Transformarea unei banci intr-un apartament de lux

Se spune ca spatiile comerciale nu mai pot avea o alta utilitate decat cea care le-a fost destinata initial. Finlandezii de la Saukkonen&Partners au tinut neaparat sa demonstreze contrariul si in acest sens s-au ocupat de proiectul Bulevardi 1, in care un spatiu comercial in care mai de mult a functionat o banca, a fost transformat intr-un fabulos apartament de lux cu specific scandinav.bulevardi 1 10Cladirea, implicit si decoratiunile interioare initiala, dateaza din anul 1894, astfel ca intregul proiect a fost o adevarata provocare pentru designeri, intrucat noii proprietari au tinut expres ca locuinta sa aminteasca de utilizarea primara a locuintei, dar in acelasi timp sa aiba si elementele specifice zonei scandinave. De exemplu, in zona baii s-au inlaturat peretii si s-au inlocuit cu placi tucco, iar pe mijloc s-a amenajat o sauna, care este un element ce poate fi gasit aproape in orice apartament de lux din Finlanda.
bulevardi 1 9

bulevardi 1 8

bulevardi 1 7 bulevardi 1 6 bulevardi 1 5 bulevardi 1 4 bulevardi 1 3
O alta mare provocare a fost inlaturarea usii de intrare in seif, o usa de cateva tone de metal, exact ca aceea pe care o vedeti in filme. Cum nu a putut fi scoasa, ea a trebuit taiata in bucati ridicabile, operatiune care a durat mai bine de 2 luni. In locul usii de seif s-a amenajat o biblioteca (cea din poza de mai jos).
bulevardi 1 2 bulevardi 1
Pe peretele principal din living s-a imprimat o banconata, tocmai pentru a aminti de trecutul istoric al cladirii. In fond, acest apartament de lux in care a fost amenajat proiectul Bulevardi 1 face parte dintr-o cladire istorica pe care cei din Helsinki o apreciaza foarte mult.

Bulevardi 1 a tinut capul de afis in mai multe reviste de arhitectura si de design interior, atat din zona scandinava, cat si din zonele care dau tonul arhitecturii moderne.

Tags : apartament de luxbulevardo 1zona scandinava