close
Apartamente

Un studio elegant si sic din vestul Moscovei

Problema spatiului nu e intotdeauna… o problema adevarata, mai ales daca proprietarii constientizeaza ca nu au nevoie de foarte multe lucruri pentru a trai confortabil. Dovada e acest mic studio care, in ciuda spatiului redus, reuseste sa satisfaca complet necesitatile proprietarilor, ba chiar mai mult, reuseste sa impresioneze prin armonia amenajarilor.

Primul lucru care se observa la acest studio e paleta de culori folosita. Practic, intregul studio pare a fi decorat pe de-a-ntregul in gri (cu nuante diferite), exceptie facand tavanul, draperiile si platforma patului. De la canapea la pereti si pana la mobilier, inclusiv cel din baie, totul e o nuanta de gri, culmea, perfect confortabila si deloc deprimanta. Chiar daca griul e de obicei o culoare deloc recomandata in case, fiind considerata deprimanta, in acest caz efectul obtinut e exact opusul.

A se observa si peretele din dormitor. E practic un zid gol, cu caramida expusa, peste care s-a dat un strat superficial de vopsea gri. E o tehnica folosita adesea in spatiile avantgardiste dar care, trebuie sa recunoastem, ofera un efect vizual placut, mai ales in sinergie cu patul si sursele de lumina (care dupa cum vedeti, sunt pe doua planuri).
studio 7 studio 6 studio 5 studio 4 studio 3 studio 2 studio 1
Desi acest studio pare saracacios, fiecare detaliu al lui a fost gandit si pus la punct conform planului. De la cada de baie usor elevata pana la lumina pe doua planuri si la canapeaua in nuante de gri inchis. Proiectul, despre care unii zic ca ar avea un aspect industrial, e exemplul “viu” care dovedeste ca regulile clasice de design interior nu se aplica intotdeauna, mai ales in cazul unor proiecte gandite in cele mai mici detalii.