close
Apartamente

Ziduri descoperite din caramida: este o idee buna sa le lasati expuse?

Nu stiu daca ati observat, dar a devenit un adevarat trend ca zidurile din caramida sa fie lasate expuse. Unii merg pe un decor care imita caramizile, in timp ce multi prefera sa lase efectiv zidurile goale, mizand pe un efect vizual iesit din comun. Totusi, este oare o idee buna sa lasati zidurile din caramida expuse?

ziduri din caramida 9

ziduri din caramida 8

ziduri din caramida 7

ziduri din caramida 6

ziduri din caramida 5

ziduri din caramida 4

ziduri din caramida 3

ziduri din caramida 2

ziduri din caramida
In general, exista 2 mari temeri la zidurile descoperite din caramida: prima are in vizor degradarea peretilor si eventuala rupere a bucatilor din caramida, iar cea de a doua se refera la infiltrarea apei intre caramizi, lucru care in timp poate duce la degradarea structurala a peretilor, la aparitia igrasiei, cat si la aparitia unor boli pulmonare provocate pe fondul umiditatii din casa.

Aceste probleme se pot rezolva relativ usor prin izolarea exterioara, care rezolva astfel problema umiditatii si a infiltrarii apei. In ceea ce priveste degradarea in timp a caramizilor, aceasta poate fi rezolvata prin vopsire sau prin aplicarea unor substante de protectie (asemanatoare lacurilor). Vopsirea, de obicei, este mai eficace, insa inlatura imaginea naturala a caramizilor.

In ceea ce priveste utilizarea in scopuri cromatice a zidurilor descoperite, ele reprezinta un mod eficace de a crea un contrast superb intr-o camera. Totusi, pentru a evita ca imaginea unei camere sa nu fie confundata cu o magazie neingrijita, se recomanda ca celelalte obiecte de decor din camera, inclusiv mesele, paturile sau fotoliile, sa fie aranjate intr-un stil modern. Totodata, se recomanda ca respectiva camera sa fie cat mai luminoasa posibil, in ideea ca diferenta intre aspectul nearanjat si nearanjat al unei camere (in care este prezent un zid de caramida descoperit) este foarte mica.

Tags : zid caramida

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.