close
ApartamenteArhitecturi

Apartamente cu priveliste in Bucuresti

 Oricat de aglomerat, agitat, plin de prea multa viata pare Bucurestiul, exista exemple de locuinte de unde poti admira o mare parte din cele mai cunoscute cladiri ale Capitalei chiar din confortul propriei canapele. Si totul doar rotind privirea de jur imprejurul ferestrelor locuintei tale.

Un astfel de exemplu este ansamblul rezidential Evocasa Selecta, un proiect central, aflat la o aruncatura de bat de Foisorul de Foc. Nu doar ca ofera o priveliste citadina contemporana, dar si constructia in sine este un statement in sine: o cladire de 10 etaje, cu fatada realizata din pereti-cortina si caramida, in forma de nava – o constructie-unicat in peisajul arhitectural modern al Bucurestiului.
Avand un randament anual foarte bun, Evocasa Selecta ofera posibilitatea investitorilor sa isi plaseze economiile intr-un proiect aflat într-o zona a Europei aflata in plina dezvoltare. Printre clientii Evocasa Selecta se numara, alaturi de investitori locali si straini, antreprenori romani, oameni de afaceri de peste hotare si cumparatori din patura superioara, cu un statut si venit lunar ridicate – avocati, notari sau arhitecti.

 

Evocasa Selecta (13)
Evocasa Selecta (6)
Evocasa Selecta (5)
Evocasa Selecta (1)
dormitor 1
Evocasa Selecta3 (2)
hol 3
living 4

Cu terase generoase ce inconjoara, in multe dintre cazuri suprafata locuintei, din apartamentul tau poti vedea dintr-o privire:

 

 • Foisorul de FocFoisorul de Foc - sursa - cazare.info
 • Dat in folosinta in 1892 ca turn de observatie impotriva incendiilor, Foisorul de Foc era la sfarsitul secolului al XIX-lea cea mai inalta constructie a orasului.
 • Lucrarile la cea mai inalta cladire a Capitalei de la vremea respectiva au durat 2 ani, intre 1890 si 1892, Foisorul de Foc fiind proiectat de George Mandrea, profesor la Scoala de Arhitectura din Bucuresti. Desi initial fusese gandit ca rezervor de apa care, datorita inaltimii, sa fie si turn de observatie, la finalul lucrarilor, Primaria a constatat ca nu are la dispozitie pompe suficient de puternice care sa ridice apa la nivelul rezervorului.
 • Timp de 42 de ani, turnul de 42 metri inaltime a functionat astfel doar ca post de pompieri, pana cand alte cladiri mai inalte au fost construite in Capitala. In prezent, Foisorul de Foc gazduieste Muzeul National al Pompierilor Romani, obiectivul turistic serband anul trecut 50 de ani de existenta.

 

 • Hotelul IntercontinentalHotel Intercontinental - sursa foto - bucuresti.24fun
 • Cladirea a fost construita intre anii 1968 – 1970, dupa planurile arhitectilor Dinu Hariton, Gheorghe Nadrag, I. Moscu, si este una dintre cele mai inalte cladiri din oras si din Romania, fiind si primul hotel de 5 stele din Romania. Pana in 2004, a fost cea mai inalta cladire din Bucuresti. Cu cele 22 de etaje ale sale, hotelul inalt de 77 de metri avea o forma ce oferea oaspetilor o panorama unica.
 • Lucrarile la cladire au inceput in anul 1967, iar lucrarile de constructie au durat 3 ani, inaugurarea avand loc pe 23 mai 1971.
 • La etajul al 19-lea, se afla Apartamentul Imperial, mobila ce utileaza acest apartament fiind alba din lemn de nuc, poleita cu aur si obiecte de iluminat din sticla de Murano, dar si un pian alb cu coada, in stare perfecta de functionare, marca Stainway & Sons.

 

 • Palatul ParlamentuluiPalatul Parlamentului - sursa foto - Ibishotels.ro
 • A doua cladire ca dimensiuni din lume, asa cum multi dintre noi o mai stim, este si cea mai grea cladire din lume: 270 m pe 240 m, 86 m inaltime, si 92 m sub pamant. Are 9 nivele la suprafata si alte 9 subterane.
 • Constructia cladirii incepe din 1983, in urma unui concurs national de reconstituire a Bucurestiului de dupa cutremur, castigat de arhitecta Anca Petrescu. La constructie au participat 700 arhitecti si aproximativ 20.000 muncitori care au lucrat in trei ture, 24 ore pe zi.
 • Edificiul poate fi considerat si o piatra de mormant gigantica pentru un cartier care, pana in urma cu 30 de ani, parea desprins din perioada interbelica, dar distrus o data cu inceperea lucrarilor la Casa Poporului – zona Uranus, o parte din strada cu acelasi nume regasindu-se sub Casa Poporului.

 

 • Arena NationalaArena Nationala - sursa foto - Stadiumguide
 • „Parcul de Cultura si Sport 23 August“ se intindea pe o suprafata de 60 de hectare si a fost inaugurat la 1 august 1953, la doar cinci luni dupa inceperea lucrarilor.
 • Elementul principal al parcului era stadionul, ce avea capacitatea-record de 80.000 de locuri, iar in jurul sau se aflau alte terenuri de sport, spatii de agrement si cultura. Arena, alcatuita din 21 de terenuri de sport, avea o capacitate de 7.000-8.000 de locuri in tribune.
 • Stadionul National a fost complet refacut si modernizat, lucrarile fiind finalizate in 2011. In prezent, are o capacitate de 55.600 de spectatori si este cel mai mare stadion din tara.

 

 • Sediul Pro TVPro TV - sursa foto - Panoramio
 • Chiar daca majoritatea asociaza cladirea de pe Bd. Pache Protopopescu cu sediul in care Pro TV-ul a facut istorie in ultimii 20 de ani, constructia exista dinaintea acestui moment.
 • Anterior, in incinta cladirii, a functionat un institut de cercetari in domeniul hidrotehnic. Recent, si Pro TV-ul a parasit cladirea, in incinta fiind pastrat doar studioul de stiri.

 

 • Colegiul National „Mihai Viteazul”Colegiul Mihai Viteazul - sursa foto - cnmv.ro
 • Colegiul a luat fiinta in anul 1865, ca o subdiviziune a liceului “Sf. Sava”, iar sediul lui s-a schimbat succesiv pana in 1925, cand au fost finalizate lucrarile la cladirea din Bd. Pache Protopopescu, unde se afla si acum.
 • In 1921 au debutat lucrarile la actualul sediu din bulevardul Pache Protopopescu din Bucuresti si care s-au finalizat, in linii generale peste patru ani. Rand pe rand au fost ridicate clasele de curs, laboratoare de botanica, zoologie, geografie, acquarium, biblioteca, a carui fond initial de carte s-a ridicat la 20000 de volume si care a fost deschisa inca de la inceput marelui public, internat, o sala de spectacole cu peste 1000 de locuri, o capela, inzestrata cu unul dintre putinele paraclisuri dintr-o unitate scolara din Romania epocii, si un amfiteatru.

 

 • Ansamblul rezidential Evocasa SelectaEvocasa Selecta (7)
 • Cladirea cu o arhitectura futurista este o declaratie eleganta a felului in care ar trebui sa arate centrul Bucurestiului – o combinatie intre arhitectura citadina veche cu un twist spre modernism.
 • Cladirea de 10 niveluri se intinde pe o amprenta la sol de 1.803 mp si cuprinde 77 de apartamente de 2, 3 si 4 camere, avand la parter spatii comerciale, iar la etajul unu spatii de birouri. Fatada cladirii este realizata din piatra naturala, de la etajul 1 la 4, si pereti-cortina cu tamplarie de aluminiu.
 • Fatada curbata si cladirea cu o forma deosebita creeaza ansamblului Evocasa Selecta un caracter exclusivist, in timp ce peretii-cortina confera cladirii spiritul arhitectural contemporan.
 • Ansamblul rezidential Evocasa Selecta se afla in imediata apropiere a Foisorului de Foc, fiind un proiect realizat de dezvoltatorul imobiliar Adama.
 • Proiectul este prevazut cu 77 de apartamente de 2, 3 si 4 camere la cheie, cu finisaje de cea mai buna calitate si dotari de la branduri renumite: usi Pinum, tamplarie din aluminiu Reynaers, parchet Berti, placi ceramice Marazzi, obiecte sanitare Phillip Stark, cazi Jacuzzi.
 • Apartamentele au forme speciale, beneficiind de suprafete si compartimentari variate, spatii confortabile si o vedere incantatoare catre Foisorul de Foc, iar terasele largi de peste 129 de metri patrati isi invita locatarii sa priveasca orasul de sus.
 • Printre facilitatile de care se bucura locatarii Evocasa Selecta se numara paza asigurata 24 de ore din 24, locuri de parcare supraterane si subterane de tip Klauss, suporturi pentru biciclete.
 • Ansamblul Evocasa Selecta este amplasat in zona centrala a orasului, in imediata apropiere a Foisorului de Foc si la cateva minute de Piata Romana, Piata Universitatii, Universitatea din Bucuresti sau Teatrul National ”Ion Luca Caragiale”, precum si de doua dintre cele mai importante colegii din București – Colegiul National ”Mihai Viteazu” si ”George Cosbuc”.

 

Mai multe detalii despre proiect gasiti aici !