close
Arhitecturi

Cabana de munte cu un design fabulos

Proiectul pe care vi-l prezentam astazi a impacat si capra si varza, plus ca e cu totul si cu totul special. Chit ca suna a titlu tabloistic, nu ati mai vazut niciodata asa ceva. De ce spun asta? Pentru ca este vorba de o cabana de munte, construita in apropierea malului lacului Ovre Gla la limita legalitatii. Cum a fost asta posibil intr-o tara cu o legislatie atat de stricta impotriva alterarii mediului inconjurator? Ei bine, proprietarii au profitat de o bresa in legislatia norvegiana si au cumparat o cabana veche, aproape daramata, careia i-au dat o alta fata si o structura aproape noua sub pretextul unei renovari.

Totusi, proprietarii au preferat sa nu construiasca ceva ostentativ, care sa strice locul, ci mai degraba s-au orientat spre o idee unica, chiar daca total nonconformista. Casa, in sine, este ecologica si este construita din lemn, ba mai mult, are forma unei buturugi imense sau mai bine, a unui trunchi de copac.
Dragspelhuset-by-24H-architecture-16

Dragspelhuset-by-24H-architecture-15

Dragspelhuset-by-24H-architecture-14

Dragspelhuset-by-24H-architecture-13

Dragspelhuset-by-24H-architecture-12

Dragspelhuset-by-24H-architecture-11

Dragspelhuset-by-24H-architecture-10

Dragspelhuset-by-24H-architecture-09

Dragspelhuset-by-24H-architecture-08

Dragspelhuset-by-24H-architecture-06

Dragspelhuset-by-24H-architecture-04

Dragspelhuset-by-24H-architecture-03

Dragspelhuset-by-24H-architecture-02

Dragspelhuset-by-24H-architecture-01

Dragspelhuset-by-24H-architecture-05
Fiind intr-un loc izolat, nu se pune problema racordarii la reteaua de energie electrica, astfel ca arhitectii au trebuit sa vina cu solutii de sustenabilitate. Astfel, au facut sapaturi pentru a avea acces la unul dintre izvoarele termale din zona, care sa ofere apa calda, au conceput sistemele de incalzire si de gatit pe lemne si au acoperit casa cu un invelis de lemn triplu stratificat, astfel incat pierderile de caldura sa fie minore. In plus, exista si un sistem de captare a energiei solare, care e capabil sa ofere energie electrica, dar sa si incalzeasca cateva ore casa in caz de nevoie.

Oricum, pozitia e unica si fabuloasa, plus ca e locul perfect de relaxare pentru oricine care vrea sa scape de internet, de telefon, de agitatia marilor orase si asa mai departe.