close
Arhitecturi

Cabana in padure, cu un design exterior futurist

Ca tot vine weekend-ul si multi dintre voi cautati, probabil, sa scapati de agitatia din orase, azi va prezentam un tip de cabana in padure, dar care nu are aproape nimic de a face cu clasicele cabane rustice, cel putin nu din punct de vedere al designului si ale elementelor de decor. Singurul lucru care proiectul de astazi il are in comun cu acceptiunea clasica de cabana in padure este ca, pe interior, majoritatea obiectelor de decor, cat si mobilierul, sunt din lemn.

Proiectul a fost gandit de Tomek Michalski, care a gandit acest loc ca pe un fel de adapost impotriva stresului, un adapost in care proprietarii sa se poata incarca de energie pozitiva, dar tototdata, un loc in care proprietarii sa poata sta la aer curat, eventual sa si beneficieze de o priveliste superba.

forest-par-tomek-michalski-cabin6

forest-par-tomek-michalski-cabin5

forest-par-tomek-michalski-cabin4

forest-par-tomek-michalski-cabin3

forest-par-tomek-michalski-cabin1

forest-par-tomek-michalski-cabin
Vedeti voi, cabana are 2 nivele, cel de la parter, cu zona de bucatarie si biblioteca, iar cel de la etaj, cu dormitor. Suprafata locuibila e redusa, astfel ca singura cale de comunicare intre nivele este o scara verticala. Ce vreau sa subliniez, insa, e faptul ca dormitorul e cumva integrat in acoperis, a carui structura include un panou de sticla de mari dimensiuni, tocmai pentru a da proprietarilor o luminozitate mai buna pe timp de zi, dar si pentru a le da ocazia sa priveasca direct la cerul instelat pe timp de noapte.

Sunt doua motive pentru care aceasta cabana e atat de mica: primul ar fi faptul ca incalzirea nu este dificila si nici pierderile de caldura nu sunt atat de mari, iar al doilea ar fi faptul ca proprietarii au vrut o casa de vacanta care sa nu lase o amprenta foarte mare pe sol, tocmai pentru a nu altera mediul prea mult.