close
ArhitecturiCase & Vile

Cabana la munte, in parcul national Yellowstone

La o prima vedere, aceasta cabana nu pare a fi un proiect al unei case de arhitectura, nu?. Ei bine, el poarta numele de Headwaters Camp Cabin, undeva in statul american Montana, si este cel mai nou proiect al casei de arhitectura Dan Joseph.

Marele merit al celor care au facut acest proiect e ca au reusit sa mascheze dotarile moderne ale casei (care, de altfel, ofera tot confortul din lume) prin folosirea unor masti sau chiar a unor obiecte rustice, dand impresia ca nu se deosebeste prin mai nimic de clasica cabana la munte.

Un alt avantaj ar fi pozitionarea in cadrul parcului national Yellowstone, implicit privelistea fantastica de care beneficiaza proprietarii si musafirii lor. Dupa cum vedeti, este pozitionat pe marginea unui lac, ba chiar si un pic deasupra acestuia, cabana avand o terasa care acopera un pic din luciul de apa.
Stone-entrance-of-the-fabulous-cabin-retreat-in-Big-Sky

Outdoor-space-for-storage-at-the-rustic-cabin

Garage-and-shed-of-the-private-rustic-cabin-in-Big-Sky-Montana

Vanity-of-the-rustic-bathroom-draped-in-wood

Cozy-bedroom-has-a-raw-unfinished-look

Snug-rustic-bedroom-with-custom-design

Family-area-of-the-rustic-retreat-with-a-pool-table

Kitchen-window-above-teh-sink-overlooks-the-scenic-landscape-outside

Gorgeous-cabin-kitchen-and-dining-area-with-exposed-wooden-logs-above

Cozy-living-area-of-the-exquisite-cabin-in-Big-Sky-Montana

Natural-pond-around-the-cabin-retreat-with-a-magical-water-feature

Relaxing-porch-of-the-Headwaters-camp-cabin-exudes-umatched-rustic-beauty

Porch-of-the-rustic-cabin-seems-like-a-perfect-starting-point-for-a-relaxing-swim

Amazing-waterside-cabin-retreat-in-Montana-offers-a-picture-perfect-getaway
Probabil ca intrebati cum se autosustine o astfel de casa in salbaticie. Ei bine, proprietarii si-au amenajat un drum de acces, dupa care au montat panouri solare si colectoare, suficient de puternice cat sa satisfaca nevoile energetice ale casei. Ele capteaza atat energia solara, pe care o transforma in electricitate, dar pe deasupra capteaza si apa din aer, pe care o purifica si pe care o incalzesc atunci cand este nevoie. Nu degeaba se incadreaza in termenii LEED Platinum (premiu acordat caselor ecologice). De fapt, fara aceasta calificare, proprietarii nu ar fi avut dreptul sa construiasca in Parcul National Yellowstone.

Casa are 5 dormitoare si 2 bai, un loc pentru gratar si un staul pentru animale, dar si un living si o bucatarie. Restul dotarilor conteaza mai putin, ea fiind practic o casa de vacanta.