close
Arhitecturi

Casa acvatica minimalista

Proiectul pe care-l aducem azi in discutie poarta numele de “Casa Lapo” si a fost conceputa de catre celebrul arhitect francez Florent Lesaulnier pentru unul dintre cei mai ravniti burlaci din Italia, Lapo Elkann, fostul CEO al celor de la FIAT si actualul CEO al grupului LA Holding, si totodata, unul dintre cei mai bogati oameni din Italia moderna.

Casa este mai mult un loc de vacanta sau de lucru, dat fiind ca proprietarul calatoreste mult si este in permanenta supus unei “cantitati” considerabile de stres, este locul in care se poate retrage dincolo de tot ce inseamna aglomeratie, proiecte, rapoarte, clienti si claxoane.

Construita pe malul unui lacului Garda, ea reflecta o buna parte din personalitatea proprietarului, insa are avantajul de a fi spectaculoasa prin prisma constructiei, a pozitiei si a locului inconjurator.
Casa-Lapo-by-Florent-Lesaulnier-08

Casa-Lapo-by-Florent-Lesaulnier-07

Casa-Lapo-by-Florent-Lesaulnier-06

Casa-Lapo-by-Florent-Lesaulnier-05

Casa-Lapo-by-Florent-Lesaulnier-04

Casa-Lapo-by-Florent-Lesaulnier-03

Casa-Lapo-by-Florent-Lesaulnier-02

Casa-Lapo-by-Florent-Lesaulnier-01
Initial, arhitectul a avut o idee traznica, aceea de a imbraca exteriorul in culori de camuflat, o idee ridicola din punctul nostru de vedere, insa ulterior s-a optat pentru finisarile pe care le vedeti in pozele de mai sus.

Astfel, casa pare ca sta la locul ei dintotdeauna, efectul vizual fiind puternic. In plus, pe fondul minimalist si al spatiului (foarte mare) lasat liber, imprima o eleganta vizuala care ar putea fi replicata cu greu in oricare alt proiect arhitectural, mai ales avand in vedere ca putin case au in loc de acoperis terasa de peste 100 de metri patrati si o piscina in care proprietarii sa se poata relaxa la sfarsitul zilei sau ori de cate ori au ocazia.