close
Arhitecturi

Casa contemporana dupa stilul anilor 60

dpr-residence-method-design

Proiectul de astazi poarta denumirea de DPR Residence si se gaseste in Pound Ridge, in statul american New York. A fost construit in anul 2010 de catre cei de la Method Design Architecture in colaborare cu Urbanism PLLC, in speta de catre Reese J. Campbell, Demetrios A. Comodromos, Jason Bean si Heath Horn. Chiar daca pare ca are un design contemporan, casa de fapt este de inspiratie din arhitectura anilor ’60.

Cea mai dificila misiune a celor de mai sus a fost sa gaseasca o solutie pentru a construi locuinta in conditiile unui teren inclinat si dificil. Proprietarii nu au dorit foarte multe lucruri speciale, insa au tinut neaparat sa aiba o intrare cat de cat formala, un dormitor secundar si o suita la etaj, la care se adauga si o terasa la etaj. De altfel, posibilitatea de a vedea intreaga vale de la balcon e principalul motiv pentru care s-a dorit constructia acestei case pe un teren asa complicat.
dpr-residence-method-design9

dpr-residence-method-design8

dpr-residence-method-design6

dpr-residence-method-design5

dpr-residence-method-design4

dpr-residence-method-design3

dpr-residence-method-design2

dpr-residence-method-design1

dpr-residence-method-design
O alta provocare pentru constructori a fost nivelarea terenului pentru a crea o cale de acces, dar fara ca aceasta procedura sa fie extrem de invaziva pentru mediul inconjurator. Initial, balconul trebuia sa fie pentru partea frontala a casei, insa neavand alte posibilitati de a proiecta calea de acces decat prin fata casei, proprietarii au rediscutat cu proiectantii, astfel incat balconul sa fie localizat fie in lateral, fie in posterior.

In ceea ce priveste interioarele, nu ar fi multe lucruri deosebite de spus, in afara de faptul ca s-a folosit mult lemn, tocmai pentru a fi in ton cu mediul inconjurator, dar si pentru ca intr-o zona montana, lemnul arata mult mai bine decat caramida sau celelalte materiale folosite de obicei la constructie. Aceasta casa contemporana e locuita zi de zi de proprietarii sai, care au ales sa se retraga mai devreme din campul muncii, chiar daca initial se voia a fi o casa de vacanta. Totusi, dotarile sunt suficiente pentru a asigura un trai linistit.