close
Arhitecturi

Casa din materiale facute la imprimanta 3D – prima din lume!

V-ati gandit vreodata ca intr-o zi vom ajunge sa stam in case scoase la… imprimanta? Astazi va aratam prima casa din materiale facute la imprimanta 3D, dar vorbim un pic si despre avantajele acestui nou sistem de constructie.
Sunt cateva mari avantaje la printarea 3D:

1) materialele nu mai sunt conditionate de matrite, ceea ce inseamna o fluiditate mai mare (uitati-va, doar la casa de mai jos) in posibilitatile arhitecturale.

2) transportul materialelor de constructie nu mai este dificil, ele putand fi asamblate in proximitate. Singura dificultate ar fi timpul pe care acestea il necesita pentru a fi asamblate, care e substantial mai mare.

Proiectul pe care vi-l prezentam astazi a fost construit de catre cei de la WATG Urban si poarta numele de Curve Appeal. Se doreste a fi o premiera si dovada ca, pentru inceput, se poate locui in case construite cu piese printate 3D. E o casa de vacanta capabila sa satisfaca toate nevoile, toate astea in cadrul unui design futurist si fluid.


Cat de sustenabila e printarea 3d de materiale de constructii? Momentan, fiind in faza incipienta, putem vorbi inca de un pionierat in acst sector. Totusi, pe masura ce aceasta metoda va fi mai populara, iar solutiile tehnice mai permisive, sunt convins ca vom putea vorbi de constructii facute cu imprimante 3D la scara mult mai larga.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.