close
Arhitecturi

Casa eco la munte, in Steamboat Springs, Colorado

Probabil ati vazut ca, de-a lungul timpului, pe freshhome.ro am tot postat proiecte de cabane de munte, de resorturi situate in statiuni montane si nu numai. Astazi continuam seria aceasta cu un proiect de casa eco la munte, proiect localizat in apropiere de Steamboat Springs, undeva in statul american Colorado.

Casa poarta numele de Reed Residence si poarta semnatura celor de la Robert Hawkins Architects. Unul dintre lucrurile care ies imediat in evidenta la acest proiect e faptul ca atat la exterior, cat si la interior, s-a folosit lemnul din plin, tocmai pentru a da un aspect mai prietenos, dar si pentru a alinia casa la standardul clasic al constructiilor montane.
Reed-Residence-Colorado11

Reed-Residence-Colorado9

Reed-Residence-Colorado8

Reed-Residence-Colorado7

Reed-Residence-Colorado6

Reed-Residence-Colorado4

Reed-Residence-Colorado3

Reed-Residence-Colorado2

Reed-Residence-Colorado1

Reed-Residence-Colorado

Reed-Residence-Colorado10
Chiar daca, privita din fata, casa pare simetrica, ea este total asimetrica, plus ca are trei nivele structurate dupa cum urmeaza: in partea de jos se afla garajul (observati ca pana si usa de garaj este tot de lemn) si un spatiu de depozitare, nivelul mijlociu este rezervat bailor, bucatariei si zonei de living, in timp etajul superior este rezervat dormitoarelor si bibliotecii.

Casa este incalzita de mai multe semineuri, amplasate atat in dormitoare, cat si in biblioteci si in zona de bucatarie, plus ca la nevoie pot fi puse in functiune generatoarele de caldura. Apropo de acest subiect, pe casa sunt mai multe panouri fotovoltaice si de captare a apei, de unde si denumirea de casa eco. Razele soarelui sunt transformate in energie electrica sau caldura, iar apa din roua este captata, filtrata si transformata in apa potabila.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.