close
Arhitecturi

Casa familiei Flinstone – o adaptare moderna

Cred ca nu sunt singurul de aici care s-a uitat la desenele animate cu familia Flinstone. Ele au fost atat de populare incat au dus la crearea unei adevarate industrii in juru-le, inclusiv au inspirat arhitecti sa creeze versiuni moderne ale casei familiei Flinstone si nu numai.

De exemplu, proiectul pe care vi-l prezentam astazi a fost construit in 1976, insa prea putin mai seamana versiunea de astazi cu cea de atunci. Initial construita sub forma de dom, ea a fost cumparata in urma cu aproximativ 15 ani si transformata in casa familiei Flinstone, insa nu cea clasica din Bedrock, ci o versiune ceva mai moderna, adaptata conditiilor in care traim.

De-a lungul timpului, casa a purtat mai multe denumiri: initial, ea era cunoscuta sub denumirea de Domul Alb, mai apoi Casa De Bezele, iar ulterior, dupa transformarea in forma ei finala, in casa familiei Flinstone, chiar daca nu acesta a fost scopul initial. De fapt, scopul initial a fost acela de a experimenta o tehnica arhitecturala descoperita in 1975 si nicidecum de a reproduce universul preistoric.
casa familiei flinstone 9

casa familiei flinstone 8

casa familiei flinstone 7

casa familiei flinstone 6

casa familiei flinstone 5

casa familiei flinstone 4

casa familiei flinstone 3

casa familiei flinstone 2

casa familiei flinstone
Totusi, socotelile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ, astfel ca atunci cand a fost cumparata, proprietarii s-au lasat pe mana arhitectilor pentru a avea ceva special. Pentru a obtine margini rotunjite si pentru a elimina toate unghiurile din casa, cei care au lucrat la acest proiect au folosit o solutie de granit pulverizabil, obtinand astfel o atmosfera specifica celei din epoca de piatra.

Pentru siguranta, solutiei de granit i s-a adaugat ceva ciment, tocmai pentru a da un plus de siguranta. Interesant e ca forma ferestrelor nu e nicidecum una clasica, ci fix ca cea din universul Bedrock, anume ferestre rotunde adanc amplasate in perete.

Daca sunteti amatori, o puteti cumpara pentru DOAR 4,2 milioane de dolari, proiectul acesta fiind printre cele mai mediatizate din San Francisco.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.