close
Arhitecturi

Casa invizibila – un proiect excentric, dar confortabil

Proiectul pe care vi-l prezentam astazi este excentric, unic, dar totodata confortabil, in ciuda dimensiunilor reduse. Este o vorba despre o casa invibila conceputa de catre cei de la Delugan Meissl Associated Archtiects si finalizata candva in decursul anului 2013.

Acum, nu va ganditi la cine stie minunatii tehnologice cand auziti termenul de casa invizibila si nici la universul Harry Potter, ci mai degraba la un sistem de panouri de oglinzi care acopera aproape intru totul ansamblul. Daca nu ar fi acest aspect, am fi vorbit probabil de o baraca modernizata, de o casa tip vagon, construita numai pentru sfarsituri de saptamana linistite, pentru zile de vacanta si nu numai.

Daca aruncati o privire peste pozele de mai jos veti vedea ca panourile refleectoare acopera aproape intru totul ansamblul, cu exceptia usii duble principale si ale unor ferestri micute din dreptul bucatariei si al dormitorului. Sigur, asta inseamna ca in dormitor luminozitatea naturala nu este foarte buna, insa in extremis, nici nu e nevoie de acest lucru, in zona respectiva fiind nevoie doar de un loc de aerisire suficient de mare cat sa permita intrarea unei cantitati suficiente de aer proaspat.
Casa-Invisible-concept-dining-area

Narrow-Casa-Invisible-Delugan-Meissl-Associated-Architects

Casa-Invisible-View

Casa-Invisible-concept-living-area

Casa-Invisible-concept-two-sided-fireplace

Casa-Invisible-concept-exterior-design

Casa-Invisible-concept-facade-at-night

Casa-Invisible-concept-facade-reflects-landscape

Casa-Invisible-concept-mirrored-facades
Altfel, dotarile acestei case sunt suficiente, dar minimale, cu exceptia zonei de living, care are cateva scaune in plus, probabil pentru zilele petrecute in acest loc cu prietenii. Altfel, dormitorul are doar cateva rafturi si un pat king size si nimic altceva.

A se observa ca baia, bucataria plus livingul si dormitorul sunt bine separate, in ciuda conceptului open space, prin pereti despartitor. Baia e separata de zona de bucatarie si living printr-un perete fals, in timp ce dormitorul si livingul sunt separate de un perete in care a fost incorporat un semineu responsabil pentru incalzirea incaperilor.

Nu este, asadar, o casa invizibila, insa cu siguranta nu strica peisajul inconjurator si nici nu-l altereaza in vreun fel, pe acoperis fiind instalate panouri fotovoltaice si de captare si purificare a apei, astfel ca marea majoritate a nevoilor energetice ale casei sunt asigurate pe cale ecologica, incalzirea fiind singura care utilizeaza lemn, care chiar si asa, nu este la fel de poluant ca gazul sau ca alte materiale folosite la incalzire.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.