close
Arhitecturi

Casa minuscula de vacanta, viitorul cabanelor

Proiectele pe care vi le prezentam astazi (pentru ca da, e vorba de mai multe concepte) sunt exemple de case minuscule de vacanta, cu o suprafata locuibila mai mica de 33 de metri patrati.

Practic, creatorii au vrut sa modifice conceptul de rulota, dar si pe cel de casa mobila, astfel incat produsele finale sa poata fi accesibile chiar si celor cu bugete reduse. Conceptele de mai jos apartin startup-ului Getaway si au fost amplasate intr-o padure de langa Boston, unde pot fi inchiriate pentru $99 pe noapte.

Totusi, scopul fondatorilor startup-ului Getaway nu este acela de a crea astfel de ansambluri pe care sa le inchirieze, ci sa extinda productia la nivel global si sa mentina costurile la un nivel scazut, astfel incat oricine sa isi poata permite o casa minuscula de vacanta.
casa minuscula 20

casa minuscula 19
casa minuscula 18
casa minuscula 17
casa minuscula 16
casa minuscula 15
casa minuscula 14
casa minuscula 13
casa minuscula 12
casa minuscula 11
casa minuscula 10
casa minuscula 9
casa minuscula 8
casa minuscula 7
casa minuscula 6
casa minuscula 5
casa minuscula 4
casa minuscula 3
casa minusula 2

casa minuscula 1
Dupa cum vedeti in pozele de mai sus, exista mai multe variante, insa fiecare dintre ele a fost gandita in cel mai mic detaliu, tocmai pentru ca problema spatiului foarte mic sa nu se resimta atat de mult.

In principiu, aceste casute ofera suficient spatiu pentru 1-2 persoane, cu toate ca la nevoie se pot adaposti mai multe persoane.

Un alt aspect important e faptul ca aceste casute sunt in mare masura ecologice, intrucat nevoile energetice ale lor sunt asigurate cu ajutorul panourilor fotovoltaice, singurul factor poluant fiind de la focul care oricum este facut doar atunci cand este cazul.

Altfel, toaleta este electrica si alimentata de acumulatori reincarcabili, la fel si dusul, plus ca dupa spusele creatorilor, pot functiona concomitent un mic frigider, un televizor si un laptop pret de cateva ore, lucru care ar trebui sa fie suficient pentru nevoile utilizatorilor.

Personal, cred ca si in Romania ar putea fi o piata foarte mare pentru asa ceva, bineinteles, in conditiile unui pret rezonabil.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.