close
Arhitecturi

Casa moderna in Anglia rurala

Unul dintre dezvantajele Angliei rurale e faptul ca au o legislatie deloc permisiva in materie de constructii noi, mai ales in zonele clasice, pentru care se depun eforturi de conservare semnificative. Astfel, atunci cand s-a pus problema constructiei casei pe care o vedeti mai jos, arhitectii au fost nevoiti sa gaseasca o solutie prin care sa impace atat autoritatile locale din Tanbridge, Anglia, cat si dorintele clientilor lor.

Proiectul poarta denumirea de “White Lodge” si initial se voia a fi construit intr-un stil neorustic. Totusi, ideea a fost rapid abandonata pe masura ce ahritectii au venit cu cateva idei care au fost usor aprobate de autoritati. Cu alte cuvinte, ceea ce vedeti mai jos este o casa moderna construita intr-o zona rurala. Modalitatea prin care autoritatile au fost convinse sa aprobe planul arhitectural a fost relativ simplu: arhitectii au promis ca proiectul lor va fi ecologic, iar casa se va autosustine energetic in proportie de 75% cu ajutorul panourilor solare.

Pe langa problemele cu acceptarea design-ului, si usoara denivelare a terenului a ridicat cateva probleme, insa acestea au fost rapid rezolvate.
White-Lodge-by-Dyer-Grimes-Architects-11

White-Lodge-by-Dyer-Grimes-Architects-10

White-Lodge-by-Dyer-Grimes-Architects-09

White-Lodge-by-Dyer-Grimes-Architects-08

White-Lodge-by-Dyer-Grimes-Architects-07

White-Lodge-by-Dyer-Grimes-Architects-05

White-Lodge-by-Dyer-Grimes-Architects-04

White-Lodge-by-Dyer-Grimes-Architects-03

White-Lodge-by-Dyer-Grimes-Architects-02

White-Lodge-by-Dyer-Grimes-Architects-01

White-Lodge-by-Dyer-Grimes-Architects-06
Vorbim, deci, de o casa ecologica, capabila sa incalzeaza prin mijloace eco pana si piscina de la parter, bineinteles, nu pana la o temperatura foarte mare, ci cat ca apa sa fie suportabila sau chiar buna pentru o baie.

Pe interior, cel putin zona de la parter e construita in sistem open house, cu bucataria unita cu holul, astfel ca intregul spatiu sa para o incapere imensa si fluida, ceea ce de altfel si este.