close
Arhitecturi

Casa renovata si construita din containere

La prima vedere, acest proiect e construit dupa principiul “romanesc” al renovarii unui zid, in incercarea de a scapa de actul birocratic, ori din fericire pentru proprietarii proiectului, renovarea acestei case a fost facute cu acordul autoritatilor, care au cerut ca fatada sa nu fie modificata in niciun fel, dat fiind faptul ca locatia acestei case e in centrul orasului Gheut, din Belgia.

Ce are aceasta casa renovata atat de special? Faptul ca, exceptand fatada, este o extentie a unui vechi depozit, extensie construita din containere. Practic, intreaga casa a fost regandita si adaptata nevoilor speciale ale noilor rezidenti, asta cu ajutorul celor de la NU Architectuuratelier.
warehouse-home-with-three-shipping-containers-inside-kitchen
warehouse-home-with-three-shipping-containers-inside-Living3
warehouse-home-with-three-shipping-containers-inside-Living2
casa 10
casa 9
casa 8
casa 7
casa 6
casa 5
casa 4
casa 3
container 2
container
Nu va ganditi ca, din moment ce noua casa e construita din containere, asta inseamna ca automat e lipsita de lumina naturala, caci va inselati. Din contra, chiar, containerele au fost modificate astfel incat sa ofere mai multa lumina naturala decat au casele obisnuite. Data fiind pozitia si inaltimea peretilor de sticla, casa este ferita de ochii curiosi indiscreti, astfel inca proprietarii se bucura de intimitate.

La acelasi nivel cu casa se afla o terasa acoperita, pe care cei mici petrec in voie o parte din timpul liber, departe de masini si de majoritatea pericolelor, asta pentru ca terasa e suficient de mare cat sa le permita sa alerge sau chiar sa mearga pe bicicleta.

Pe interior, n-ar fi foarte multe lucruri de spus. Data fiind natura casei, partea de living este un open space imens, care cuprinde livingul in sine, biblioteca si bucataria, dar fara dormitoare, care sunt pozitionate superior si la care se ajunge prin intermediul unei scari spiralate exterioare.