close
Arhitecturi

Cladire istorica transformata intr-un penthouse impunator

Manhattan-ul este de departe cel mai scump loc de pe pamant, mai ales in ceea ce priveste imobiliarele. Cei care suficient de norocosi sa aiba propriul lor spatiu, fie el cat de mic, pot trai linistiti din chiria incasata, asta ca sa nu mai vorbim de cei mult mai norocosi, care detin locuinte de ordinul milioanelor de dolari. De exemplu, Keith Rubenstein, unul dintre cei mai bogati dezvoltatori imobiliari, detine o cladire istorica pe care a scos-o recent pe piata pentru o suma de 85 de milioane de dolari.

Cladirea a fost construita in 1903 si se afla intr-o pozitie speciala, la doar jumatate de bloc distanta de parcul South Central si la cateva sute de metri de 5th Avenue, . Actualul ei proprietar a cumparat acesta cladire istorica in 2007, iar de atunci, locuinta a trecut printr-un proces elaborat de renovare si redecorare in stilul Beaux Arts, asta cu ajutorul faimosului William Georgis.
Cladire istorica transformata intr-un penthouse impunator 13

Cladire istorica transformata intr-un penthouse impunator 12

Cladire istorica transformata intr-un penthouse impunator 11

Cladire istorica transformata intr-un penthouse impunator 10

Cladire istorica transformata intr-un penthouse impunator 9

Cladire istorica transformata intr-un penthouse impunator 8

Cladire istorica transformata intr-un penthouse impunator 7

Cladire istorica transformata intr-un penthouse impunator 6

Cladire istorica transformata intr-un penthouse impunator 5

Cladire istorica transformata intr-un penthouse impunator 4

Cladire istorica transformata intr-un penthouse impunator 3

Cladire istorica transformata intr-un penthouse impunator 2

Cladire istorica transformata intr-un penthouse impunator
Ar fi multe de spus despre aceasta cladire, insa ea se poate caracteriza printr-un singur cuvant: opulenta. Ea are 6 dormitoare, 6 etaje si o suprafata de aproape 1400 de metri, in care se gasesc, printre altele, o sala de fitness, o sauna, o sala pentru biliard si o biblioteca, dressinguri pentru fiecare dormitor in parte, bai spatioase si livinguri cu un design deosebit.

Totusi, trebuie sa fim atenti la un lucru: proprietatea a fost cumparata in 2007, cu un an inainte de apogeul crizei financiare, pentru suma de 35 de milioane de dolari, deci exista sansa ca ea sa fi fost supraevaluata la momentul respectiv. Acum, ea este scoasa la vanzare cu 85 de milioane de dolari, pe fondul pozitiei intr-o zona foarte dorita, dar si pe fondul restaurarilor si renovarilor.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.