close

Daca sunteti printre cei care locuiesc in orasele mari aflate in plina dezvoltare, atunci stiti cat de inghesuite pot sa fie anumite zone, ca sa nu mai vorbim de costurile imense pentru metrul patrat. E fantastic de greu pentru majoritatea oamenilor sa isi cumpere o casa numai a lor fara sa se inhame la credite pe 30 de ani.

Totusi, uneori exista solutii de compromis, dupa cum veti vedea in pozele de mai jos. In cazul de fata, o alee a fost cumparata de catre un cuplu si transformata intr-o casa ingusta, dar 100% functionala si confortabila, cu mult peste nevoile obisnuite ale unui cuplu.

Sigur, in niciun caz nu e o casa obisnuita. Totusi, spre deosebire de micro-apartamentele in care locuiesc o buna parte din japonezi, e mult mai confortabila, asta in ciuda faptului ca lotul de teren pe care e construita masoara doar 2,5 metri pe latime si 11 metri pe lungime.
Toshima-long-and-narrow-house-bathroom

Toshima-long-and-narrow-house-stairs-and-shelves

Toshima-long-and-narrow-house-dining-area

Toshima-long-and-narrow-house-compact-kitchen

Toshima-long-and-narrow-house-terrace

Toshima-long-and-narrow-house-different-levels-cute-cat

1.8m-house-tokyo-YUUA-architects

Toshima-long-and-narrow-house-sqeezed-between-buildings
Singurul inconvenient ar fi faptul ca spre deosebire de casele normale, deplasarea intre etaje se face pe scara verticala. Totusi, gratie faptului ca aleea era strajuita de alte 2 cladiri la fel de inalte, s-au putut ridica 4 nivele, ceea ce a permis construirea unei terase, a unui dormitor separat si a unei sali de studiu, precum si a unei bucatarii open space, un lucru de neconceput pentru majoritatea tinerilor japonezi.

Casa aceasta se afla in orasul japonez Toshima si a fost construita in colaborare cu YUUA Architects & Associates. Ea incorporeaza elemente minimaliste, solutii inteligente de design, dar si de depozitare, fara de care traiul confortabil cu siguranta nu ar fi fost posibil intr-un spatiu atat de ingust.