close
ArhitecturiCase & Vile

Cum transformi un castel intr-o super vila de lux

Va amintiti articolul in care vorbeam despre cum niste englezi au transformat un turn de apa intr-o super vila de lux? Ei bine, astazi o sa va aratam un proiect asemanator. Proiectul de mai jos poate fi gasit tot in Anglia, insa nu in Londra si nici in apropierea ei, ci in Gloucestershire.

Renovarea castelului in forma de turn si constructia vilei de la poalele lui a fost supravegheata de arhitectii firmei De Matos Ryan. Proprietarii, dupa cativa ani in care castelul a stat mai mult gol, s-au decis sa se foloseasca spatiul liber, insa nu numai atat, ci sa si construiasca o casa unica in lume
castel anglia
Intregul ansamblu a fost proiectat astfel incat sa aiba foarte putine influente asupra mediului sau chiar deloc. De altfel, partea istorica, in speta turnul-castel, a fost lasata complet nealterata iar intreaga vila s-a construit subteran. Desi constructia subterana a fost destul de scumpa, ea indeplineste toate cerintele de confort ale proprietarilor, ba chiar mai mult, se poate spune ca este chiar o casa eco: peretii strajuiti de pamant sunt blindati de un sistem care mentine caldura in interior si care nu lasa nici macar umezeala sa treaca peste pereti, iar peretii de afara sunt complet facuti din sticla, astfel incat cei ce locuiesc in casa sa nu fie nevoiti sa foloseasca surse de lumina electrice.
turn vedere din subteran
vedere vila de lux
De-Matos-Ryan-Architects-tower-eco-home-5

Stim, nu e chiar vila de lux clasica. Proprietarii au vrut o resedinta speciala, deloc impopotonata si cat mai practica. Astfel, proiectanti au fost relativ limitati in ceea ce priveste libertatea de creatie, astfel ca s-au concentrat mai mult spre a obtine un confort cat mai mare, precum si un grad cat mai mic asupra mediului.

[Sursa foto – architectism.com]

Tags : castelturnvila de lux

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.