close
Arhitecturi

Hambar aproape daramat transformat in camin confortabil

Daca cititi freshhome.ro frecvent, stiti ca printre proiectele mele cele mai dragi mie sunt cele de transformare, in care un spatiu vechi, nelocuibil, este transformat intr-o locuinta cocheta sau chiar intr-o locuinta de lux. In cazul de fata, un hambar vechi si abandonat din Broughshane, Irlanda de Nord, a fost cumparat intr-o stare deplorabila, dupa care a suferit un proces de transformare aproape ireal.

Primul pas pe care noii proprietari l-au facut a fost curatarea tuturor elementelor de structura care puneau in pericol siguranta zidurilor si inlocuirea lor cu materiale noi, la care s-au adaugat si proceduri de scoaterii a umezelii din pereti alaturi de protejarea lor impotriva formarii mucegaiului si impotriva actiunii oxidative a factorilor externi de mediu.

De asemenea, proprietarii au preferat sa nu riste cu peretii de rezistenta, astfel ca structura casei nu se bazeaza pe acestia, ci isi are centrii de rezistenta pe baza unor traverse groase de metal, peretii vechi fiind lasati mai mult de decor, doar pentru ca noua casa sa dea impresia ca ar fi de fapt de-a locului.
Loughloughan-Barn-transformation11

Loughloughan-Barn-transformation8

Loughloughan-Barn-transformation7

Loughloughan-Barn-transformation6

Loughloughan-Barn-transformation5

Loughloughan-Barn-transformation4

Loughloughan-Barn-transformation3

Loughloughan-Barn-transformation2

Loughloughan-Barn-transformation10

Loughloughan-Barn-transformation9

Loughloughan-Barn-transformation1

Loughloughan-Barn-transformation
Rezultatele sunt de-a dreptul spectaculoase: noua casa pastreaza si ceva din vechea structura, in speta din hambarul de piatra, dar totodata impresioneaza si prin arhitectura si prin design-ul interior modern. Proprietarii au vrut sa creeze un camin confortabil, fara un stil anume neaparat, ci mai degraba un camin confortabil in care sa poata sta fara probleme pentru multi ani de acum incolo chiar si in conditiile unui climat umed, ploios, si racoros, in general.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.