close

In Angra dos Reist, in apropierea orasului Rio de Janeiro, casele de arhitectura Mareine si Patalano Arquitetura au terminat unul dintre cele mai interesante proiecte vazute de noi in 2013, anume o casa in forma de frunza, adaptata la conditiile climatului cald. Astfel, materialul de baza folosit a fost lemnul, cu mentiunea ca, dupa cum veti vedea mai jos, aspectul modern obtinut este de-a dreptul obtinut, diferit la 180 de grade fata de ideea de favella.

casa pe plaja

casa pe plaja 2

casa pe plaja 3

casa pe plaja 4

casa rio de janeiro 6
De fapt, cu exceptia peretilor si a ferestrelor, intreaga casa are mobilier din lemn, iar podelele si pereti sunt placate la fel, cu materiale lemnoase. In plus, sistemul de ventilatie este astfel facut incat in permanenta este aer curat in casa, in toate incaperile. Acest factor a fost primordial in planurile initiale ale casei, intrucat proprietarii au dorit sa se bucure de avantajul pozitionarii casei pe plaja, in speta de briza oceanului. Casa e plasata la doar cativa zeci de metri de plaja, astfel ca vantul cald, respectiv mirosul usor sarat, patrunde in orice moment in fiecare coltisor al casei.
rio de janeiro 4

rio de janeiro 5

rio de janeiro 6

rio de janeiro 7

vila pe plaja 2

vila rio de janeiro

vila rio de janeiro 2

vila rio de janeiro 3

vila rio de janeiro 4

vila rio de janeiro 5
In plus, fiind situata intr-o zona in care valurile oceanului nu sunt foarte furioase, proprietarii au amenajat si un mic ponton, pe care fie se poate sta la soare, fie se poate pleca in larg cu barca.

Dupa cum ati vazut mai sus, casa in forma de frunza este probabil unul dintre cele mai reusite proiecte de arhitectura din Brazilia din ultimii ani. Pe langa design-ul nonconformist si confortul demn de un hotel de 5 stele, casa este, fara indoiala, un loc superb pentru petrecerea unei vacante si, de ce nu, chiar si pentru locuirea in permanenta.

Tags : casa frunza

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.