close
Arhitecturi

O casa spectaculoasa construita din materiale reciclate

Proiectul pe care vi-l prezentam astazi il gasim in Sao Paolo, in Brazilia, intr-o zona retrasa. Casa e amplasata pe varful unui deal, intr-o zona in care eventualii ochi curiosi chiar nu ar putea ajunge prea usor, astfel ca in ciuda grandozitatii sale, ofera intimitate, lucru care cu greu ar putea fi obtinut in oricare loc din lume la fel de aglomerat ca Sao Paolo.

Proiectul poarta numele de Quinta Da Baroness si joaca rolul de a doua casa pentru o familie de arhitecti, care au vrut neaparat sa-si includ in portofoliu propria casa, dar totodata, sa o construiasca in asa fel incat sa merite sa apara in revistele de design si arhitectura.

In primul rand, Quinta da Baroness este o casa relativ ecologica, asta deoarece este construita din caramizi reciclate si dintr-un lemn recoltat local, numit lemn de Cumaru. Utilizarea acestor materiale a adus doua avantaje:
1) a permis mentinerea costurilor in parametri redusi, efortul financiar nefiind atat de mare;
2) ofera casei un efect vizual interesant, in care pare ca aceasta nu incomodeaza cu nimic mediul inconjurator;

Quinta-Da-Baroness-Home-9

Quinta-Da-Baroness-Home-8

Quinta-Da-Baroness-Home-7

Quinta-Da-Baroness-Home-6

Quinta-Da-Baroness-Home-5

Quinta-Da-Baroness-Home-4

Quinta-Da-Baroness-Home-3

Quinta-Da-Baroness-Home-2

Quinta-Da-Baroness-Home-1
Casa este construita in prelungirea unui deal, astfel ca beneficiaza de protectie termica in timpul zilelor de canicula. Nu se pune problema unor temperaturi scazute in acea parte a Braziliei, astfel ca pamantul care o inconjoara pe alocuri e ideal pentru mentinerea unei temperaturi moderate in anumite camere.

Nu putem sa incheiem acest articol fara a mai mentiona doua aspecte: primul ar fi ca in partea posterioara, care e aproape invizibila celor care se intampla sa treaca prin zona, este o piscina amenajata fix pana in marginea vaii care strajuieste casa. Al doilea ar fi ca, pe cat de spectaculoasa e casa, pe atat de prietenoasa e cu mediul: de la caramizi ecologice si lemn de Cumaru, pana la vegetatia care acopera complet partea superioara a casei, lucru care intareste efectul vizual si care ofera senzatia ca mediul inconjurator nu este catusi de putin alterat.