close
Arhitecturi

O vila semi-ecologica in valoare de 20 de milioane de dolari

Cum poate proteja mediul o super vila de lux in valoare de 20 de milioane de dolari? Simplu si anume prin utilizarea unor tehnologii ecologice, care nu afecteaza mediul inconjurator pe atat de tare pe cat o fac tehnologiile obisnuite. Proiectul 1301 Dolphin Terrace, caci asta este numele vilei de astazi, este singura casa de peste 929 de metri patrati care a primit vreodata certificatul LEED Platinum certification, certificat pe care il primesc doar proiectele ecologice si asta numai dupa o verificare riguroasa.
casa 13 casa 12 casa 10 casa 9 casa 8 casa 7 casa 6 casa 5 casa 4 casa 3 casa 2 casa 1
Vila se gaseste in Newport Beach, California. Este alimentata 100% de panourile fotovoltaice, care acopera o parte din proprietate, dar care satisfac pe deplin nevoile energetice ale casei. Referitor la structura vilei, are 4 dormitoare (master bedrooms, ca sa intelegeti la ce ne referim) si 9 bai. De asemenea, are 2 piscine, una la parter si una la etaj, din care ultima compartimentata, cel mai probabil pentru ca apa din compartimentul mic al piscinei de la etaj sa se incalzeasca mai repede (desi caldura nu e niciodata prea mica in California).

Printre dotarile vilei se afla si un cinematograf cu 8 locuri, surround system si un ecran imens. De asemenea, din living si din toate dormitoarele se vede Newport Bay in toata splendoarea sa. Fiind o zona exclusivista a Californiei, numai pretul terenului este cu mult mai mare decat al unui teren obisnuit intr-o zona urbana. Daca adaugam si toate dotarile mentionate mai sus si factori precum privelistea sau faptul ca aceasta vila este ecologica, pretul de 20 de milioane de dolari parca nu mai e atat de mare, bineinteles, pentru cei care pot cumpara o astfel de casa.