close
Arhitecturi

Pavilion cu piscina si locuri de relaxare

Tocmai ce am gasit acest proiect si am zis ca e prea frumos sa nu vi-l prezentam si voua. E un fel de adapost construit intr-o zona rurala din Mexic, intr-o zona cu 250 de zile senine pe an, cu temperaturi mari pe timpul zilei, dar scazute pe timpul noptii.

Genul acesta de proiecte nu a patruns in Romania din 2 motive evidente:

1) clima este capricioasa, iar schimbarile de temperatura, cantitatile mari de precipitatii si alti factori oxidanti ar face ca structura adapostului sa fie alterata;

2) inca nu tine de cultura noastra sa protejam natura. Dupa cum vedeti, niciun copac nu a fost taiat, ba chiar mai mult, s-au creat suporturi speciale in jurul tulpinilor, care sa preia eventualele precipitatii, dar care sa poata fi utilizate si pentru udarea arborilor in conditii de seceta.
Tepoztlan-Lounge-by-Cadaval-Sola-Morales-00009

Tepoztlan-Lounge-by-Cadaval-Sola-Morales-00008

Tepoztlan-Lounge-by-Cadaval-Sola-Morales-00007

Tepoztlan-Lounge-by-Cadaval-Sola-Morales-00006

Tepoztlan-Lounge-by-Cadaval-Sola-Morales-00005

Tepoztlan-Lounge-by-Cadaval-Sola-Morales-00004

Tepoztlan-Lounge-by-Cadaval-Sola-Morales-00003

Tepoztlan-Lounge-by-Cadaval-Sola-Morales-00002

Tepoztlan-Lounge-by-Cadaval-Sola-Morales-00001
E o zona cu vegetatie intensa, insa proprietatea are norocul de a se afla intr-un fel de poienita, astfel incat s-a putut amenaja o piscina gratie prezentei izvoarelor din zona. Pavilionul este construit fara sa altereze mediul inconjurator, lucru demonstrat de faptul ca arborii nu au fost taiati, ci protejati si incorporati cumva in designul general al casei. Li s-a lasat loc de dezvoltare, chiar daca asta presupune o oarecare lipsa de “aparare” impotriva precipitatiilor, insa s-a mers pe ideea ca frunzele si crengile vor tine pe post de acoperis, iar eventualele precipitatii vor servi pentru hidratarea arborelui.

Pavilionul poate fi inchis etans cu un perete glisant de sticla, iar mai mult, poate servi pe post de lounge sau de adapot pentru mai multe persoane pe timpul noptii, cu mentiunea ca in interiorul lui nu exista decat un pat, celelalte locuri de odihna fiind hamace atarnate de perete.

Ce parere aveti?