close
Arhitecturi

Pavilion de sticla sub forma de loc de evadare

Proiectul pe care vi-l prezentam astazi a fost conceput mai mult ca un loc de relaxare, initial ca pe un loc in care sa se serveasca ceaiul in mijlocul naturii. A fost conceput de catre cei de la Swatt Miers Architects pentru un inginer de software din Sillicon Valley si, ulterior, modelul a fost preluat la o scara mai larga de multi alti oameni care aveau proprietati in mijlocul naturii, in locuri umbrite.

De ce locuri umbrite? Pentru ca in definitiv, aceste mici ansambluri nu sunt altceva decat pavilioane de sticla mai largi, iar in conditiile unui soare puternic (cum e cel californian, de exemplu), ele nu ar fi fost catusi de putin confortabile. In cazul de fata, proprietarul a vrut 2 astfel de casute, unul care sa fie folosit pe post de casa de vacanta la nevoie, in care se poate gati si dormi, iar unul in care sa se poata lucra si in care proprietarul, impreuna cu a sa sotie, sa aiba parte de cateva clipe de relaxare.
Tea-Houses-by-Swatt-Miers-Architects-13

Tea-Houses-by-Swatt-Miers-Architects-12

Tea-Houses-by-Swatt-Miers-Architects-11

Tea-Houses-by-Swatt-Miers-Architects-10

Tea-Houses-by-Swatt-Miers-Architects-9

Tea-Houses-by-Swatt-Miers-Architects-8

Tea-Houses-by-Swatt-Miers-Architects-7

Tea-Houses-by-Swatt-Miers-Architects-6

Tea-Houses-by-Swatt-Miers-Architects-5

Tea-Houses-by-Swatt-Miers-Architects-4

Tea-Houses-by-Swatt-Miers-Architects-3

Tea-Houses-by-Swatt-Miers-Architects-2

Tea-Houses-by-Swatt-Miers-Architects-1
Bineinteles, exista si mai multe variante de personalizare, eventual cu unul sau mai multe pavilioane, in functie de necesitati. In locuri izolate, cu putin efort, aceste “case” pot fi transformate si in centre spa, cu conditia sa fie o sursa de apa in zona.

Daca locurile sunt izolate, pe langa costurile de constructie si finisare ale pavilioanelor se adauga si costurile pentru sistemele de captare, purificare, incalzire a apei, precum si cele de captare a energiei solare. Astfel, putem vorbi de case ecologice, care pot fi pozitionate oriunde in lume.