close

Va spunem mereu si cu riscul de a ne repeta, ne place sa sustinem tinerii arhitecti romani cu idei si vise marete. Despre un arhitect indraznet si proiectul sau vom vorbi si astazi. Este vorba de Claudiu Ionescu, autorul primului muzeu digital din Romania.  Acesta este situat in orasul Pecica din judetul Arad si este construit in aproprierea Parcului Natural al Luncii Muresului.
Este o constructie impresionanta cu o structura neobisnuita, ia pe acoperis a fost amenajat un gazon impecabil. Intreaga cladire este inconjurata de lumini care, pe timpul noptii, ii scot in evidenta granduozitatea. Muzeul are o suprafata de 125 metri patrati si este o constructie ce reuseste sa eficientizeze fiecare centimetru prin prezentarea unor expozitii de tehnologii 3D din intreaga lume.

digitalmuseum1

Caludiu Ionescu a conceput acest muzeu in asa fel incat cei 125 de mp sa poata prezenta mii de alte muzee de acest gen din lumea larga. Astfel folosind tehnologia 3D voi veti putea sa vedeti pe unul din monitoarele uriase orice muzeu va doriti printr-o simpla parcurgere cu mana pe ecranul tochscreen al acestora.
Structura muzeului este din pereti din beton armat si o fatada din aluminiu. Muzeul se alimenteaza cu energia naturala prin intermediul panourilor fotovoltaice acesta fiind pana la urma si o constructie ecologica care nu afecteaza mediul inconjurator. In interior veti putea vedea mai mult sisteme LED de iluminare cu o intensitate destul de redusa pentru a spori frumusetea lui. Costurile muzeului 3D au fost estimate undeva in jurul sumei de 120.000 de euro, iar constructia lui a fost finalizata in 5 luni. Acum va vom lasa in compania imaginilor uneia din cele mai impresionante cladiri din Romania:

digitalmuseum-1

digitalmuseum-3

digitalmuseum-4

digitalmuseum-5

digitalmuseum-6

digitalmuseum-7

digitalmuseum-8

digitalmuseum-9

digitalmuseum-10

digitalmuseum-12

digitalmuseum-14

digitalmuseum-15

digitalmuseum-16

Tags : amenajarearhitecti romaniarhitectura digitalacasa de vacantainspiratie sufrageriemuzeu digitalstructura

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.