close
Arhitecturi

Proiectul Peri5cope sau arhitectura unei scoli turn !

Va spunem mereu ca suntem alaturi de arhitectii tineri si cu idei marete din Romania. Si acestia reusesc sa ne faca mandri prin participarea la concursuri internationale si obtinerea unor locuri fruntase. Asa ca astazi ii felicitam pe Niculae Grama, Valentin Ionascu, Mihai Chisarau si Marius Pandele pentru proiectul Peri5cope – arhitectura unei scoli turn ! Ei au castigat locul 2 la concursul de arhitectura AC-CA din Dubai ! Ei s-u aflat in clasament alaturi de tari ca Statele Unite ( Locul 1) si Polonia ( locul 3).

Cum Dubaiul este un oras ce se dezvolta extraordinar de mult pe verticala si nu pe orizontala, arhitectii romani au venit cu idee de a face o construi o scoala pe verticala. S-a dorit sa fie altceva fata de constructiile banale ce le intalnim pentru aceasta institutie de invatamant in mai toate tarile din lume.

Arhitectura ofera elevilor/studentilor o vedere panoramica la 360 grade deasupra intregului mediu ce o inconjoara. Constructia pe verticala este un indemn catre elevi de a se dezvolta in permanenta, de a creste si de a nu se mentine lineari, la orizontala. Sa  nu uitam sa scoala, pentru foarte multi din noi, este o permanenta cautare de a descoperi in ce domeniu suntem buni, ce ne place cu adevarat sa facem, cine suntem si de ce suntem aici. Scoala este baza temeliei personalitatii noastre de zi cu zi ce o vom avea pe viitor. Asa ca Peri5cop este un indemn de a nu ne opri din dezvoltare si de a incerca sa fim mereu mai buni ca ieri si ca azi.

Proiectul Peri5cope

Proiectul Peri5cope

Proiectul Peri5cope

Proiectul Peri5cope

Foarte interesant este ca aceasta cladire la nivelul superior, pe acoperis are amenajat un spatiu verde. Un fel de loc de recreere pentru elevi/studenti in pauze, dar la inaltime. Asa ei pot sa fie mai aproape de telul lor si de cer. Cu siguranta momentele petrecute aici ii confera fiecarui individ o senzatie de libertate extraordinara. Iar forma neuiniforma si cu corpurile cladirii ce se suprapun evidentiaza caracterul omului de a se mula si a se adapta situatiilor prin care trece in aceasta viata.

Asa ca felicitarii tinerei echipe de arhitecti si va mai asteptam cu alte idei marete. Nu inceptati o secunda sa visati pentru ca acesta este un pas imens catre concretizare!

Tags : Proiectul Peri5cope