close
Arhitecturi

Stilul asiatic – idei pentru amenajarea locuintei

Cand ne gandim la casele asiaticilor, ale chinezilor, de exemplu, ne gandim la paturi foarte joase, culori aprinse, camere spatioase si aerisite, separate  cu lumina naturala. Fie ca aveti o locuinta traditionala, una contemporana sau una cu design eclectic, toate pot fi decorate cu elemente de inspiratie asiatica. In acest articol, vom vedea care sunt caracteristicile acestui stil si in ce fel il putem aduce in casele noastre. Ne vom axa mai mult pe influentele chinezesti, care sunt dominante, dar si pe stilul altor tari asiatice.

408238_10151501143243492_1357404287_n

noi-that-co-dien4

tv-unitesi-2-21

asian_decor

Asian-style-for-kitchen

7a9c555548900938ae48cb817af4941f

wohnzimmer-zen-stil-japanisch-idee-design-deko

Wohnzimmer-Dekoration-und-Zubehör-Interessant-Innendekoration-Tipps

salas-modernas1

pictures of asian kitchens, kitchen, asian kitchens

Contemporary-Chic-Interior-Design-Asian-Style-Kyoto-Grand-Hotel-Gardens-Los-Angeles-King-Room

Stilul asiatic implica foarte mult utilizarea culorii rosu, intrucat se considera ca aduce pace, noroc si bunastare. O locuinta astfel decorata va fi intotdeauna luminoasa, spatioasa, pentru ca lumina naturala este buna pentru minte si suflet.

Cand va apucati de amenajarea casei in stil asiatic, ganditi-va, mai intai, la ceea ce aveti deja, pentru ca, apoi, totul va consta in fuziunea de elemente. Luati in considerare mobilierul, decoratiunile, culorile, aspectul peretilor si al podelelor, dar si lumina naturala. Nu in ultimul rand, ganditi-va care sunt elementele din camera care va fac sa va simtiti bine, care va dau o stare de liniste si care va inspira.

Desi vorbim despre stilul asiatic, acesta nu se rezuma doar la decorarea in rosu, cu dragoni si seturi de ceai. Va puteti documenta mai in amanunt despre traditiile si elementele decorative specific asiatice, elemente pe care nu le vedeti tot timpul in filme, sa zicem. Intocmai acest aspect va face diferenta in locuinta dumneavoastra.

In ceea ce priveste mobilierul, se merge pe linii simple, piese cu utilitati multiple, care sa nu incarce spatiul. Caracteristic pentru mobilier este negrul lacuit, in care te poti oglindi. Daca va plac paturile inalte, insa vreti sa amenajati in stil asiatic, atunci trebuie sa renuntati la ele, in favoarea celor cat mai joase, lipite de podea. Acelasi lucru si in ceea ce priveste scaunele si fotoliile.

Decorati podelele cu presulete subtiri sau cu rogojini, nu cu covoare, cum sunt la noi. Folositi lampi cu picior, inalte. Daca alegeti sa accesorizati mai mult, aveti grija ca elemente precum perdelele sa fie cat mai simple. Puteti opta si pentru jaluzele din bambus.

Alegeti sa integrati in decor cat mai multe elemente naturale. Puteti folosi plante de interior, precum bonsai, bambusi sau crini asiatici. Lasati lumina naturala sa cada pe elementele focale ale camerei si sa le evidentieze. Retineti, este vorba, in primul rand, de simplitate si naturalete.

Tags : Asiaasiaticcameradesign interiorlocuinta

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.