close
Arhitecturi

Structura de lemn intr-un studio din Paris

Cat de mult spatiu avem nevoie in realitate intr-o casa? Daca ar fi sa ne luam dupa legea lui Pareto, doar 20% din suprafata locuibila a casei e frecventata majoritar, restul fiind fie spatii libere, fie spatii cu dulapuri, paturi, aparatura electrocasnica si asa mai departe.

Cand mintea este pusa la contributie, majoritatea problemelor apar inainte ca ele sa fie resimtite cu adevarat, dovada fiind solutia din cadrul proiectului pe care vi-l prezentam astazi. In loc sa accepte situatia si spatiul mic dintr-un studio, un cuplu a apelat la cei de la Fabricabois in speranta ca vor gasi o idee.

Ei bine, cei de la Fabricabois sunt renumiti pentru solutiile iesite din comun pe care le propun clientilor, astfel ca nu s-au dezis: au creat un living cu un dormitor supraetajat, mizand ca in zona de dormitor si asa nu e foarte multa nevoie de spatiu vertical.
mezzacabane-small-apartment-desk

mezzacabane-small-apartment-bar2

mezzacabane-small-apartment-bar

mezzacabane-small-apartment-geometric-platform

mezzacabane-small-apartment-overview2

mezzacabane-small-apartment-overview
Ei au creat o structura in forma de barca, cu functionalitate mixta, jucand rol atat de scara, de dormitor si de birou (in zona inferioara), dar si de spatiu de depozitare. Din motive evidente, spatiul de depozitare e destinat zonei inferioare a structurii.

Sigur, s-a profitat ca studioul a fost amenajat intr-un vechi depozit, astfel ca spatiul vertical nu lipsea foarte mult, insa tineti cont ca si in Romania sunt multe astfel de case, mai ales printre cele vechi. Personal, cred ca aceasta alegera da o tenta organica locului, o tenta ecologica, plus ca e de apreciat ca proprietarii au preferat sa pastreze culoarea neutra a lemnului, tocmai pentru a nu iesi in evidenta foarte mult. Si asa vorbim de o structura imensa de lemn pozitionata in mijlocul camerei, deci ce rost ar mai fi avut vopsirea ei intr-o anume culoare?