close

Postul de azi se adreseaza tuturor celor care locuiesc la casa si au un subsol pe care nu l-au fructificat. Cu totii in subsolul casei mai tot timpul depozitam obiectele vechi, cele care nu ne mai folosesc sau facem permutari intre cele sezoniere. Foarte multe persoane se tem sa amenajeze astfel de spatii pentru ca in general lumina naturala este destul de redusa poate chiar absenta in anumite cazuri, nu se ventileaza cum trebuie si se produce foarte multa umezeala. Prin acest spatiu mereu vor trece tevile de apa sau cele cu agent termic din centrala. Si daca ventilatia nu este sufiecient de buna riscati sa faceti igrasie.

Asa ca astazi va aratam un proiect indraznet al unui cuplu caruia ii plac ideile si provocarile in materie de design. Asa ca ei s-au gandit sa isi renoveze subsolul casei, sa mai creeze un spatiu util cu adevarat. Pentru ca au stiut ca in astfel de situatii este nevoie de parerea si experienta unui specialist au angajat o firma de design.  Spre surprinderea si multumirea lor rezultatul final a fost spectaculos. Spatiul intunecat si umed de sub casa a devenit un apartament cu 2 camere, aerisit, colorat si foarte bun pentru a locui.

freshhome.ro idei de amenajare a subsolului (4)

freshhome.ro idei de amenajare a subsolului (5)

freshhome.ro idei de amenajare a subsolului (3)

freshhome.ro idei de amenajare a subsolului (2)

freshhome.ro idei de amenajare a subsolului (1)

freshhome.ro idei de amenajare a subsolului (7)

freshhome.ro idei de amenajare a subsolului (8)

freshhome.ro idei de amenajare a subsolului (6)

Specialistii au inceput prin a izola peretii cu fibra de sticla si astfel nu se mai produce condensul rezultat in urma caldurii din interior combinata cu frigul din sezonul rece de afara. Prin aceasta metoda au reusit sa impiedice crearea umezelii si implicit a igrasiei pe viitor. Singura sursa de lumina din aceasta incapere este o fereastra pe care au ales sa o aloce zonei in care au creat dormitorul. In continuare acesta trebuie sa fie cel mai avantajat loc dintr-o casa pentru ca aici ne relaxam si uitam de griji. Celelalte incaperi sunt formate dintr-o bucatarie si o sufragerie. Pentru ca aici nu exista nicio sursa de lumina naturala sic a totul este iluminat prin instalia electrica, specialistii au ales ca cele doua spatii sa fie despartite de un perete din sticla. Accesul intre aceste doua camera se face printr-o usoa culisata montata in centrul peretelui de sticla.

Baia este si ea destul de mica prevazuta cu o cabina de dus, tocmai pentru a putea folosi cat mai inteligent spatial pus la dispozitie initial si a il repartiza in functie de nevoile proprietarilor.

Pentru ca aici vorbim de un apartament care este prevazut cu o singura fereastra de dimensiuni mici, mobilierul si peretii sunt albi. In alegerea accesoriilor sau imprimeurilor au folosit nuante vii si colorate, cum ar fi rosul, pentru a da senzatia de luminozitate si spatialitate. Specialistii au trebuit sa ofere locuintei acea senzatie de naturalete si gingasie pe care le are un spatiu cu mai multe ferestre.

Noi speram ca v-a placut proiectul si acum nu va mai temeti sa va puneti imaginatia la bataie pentru a amenaja spatiul gol de la subsol!

Tags : accesoriu sufragrieamenajare apartamentamenajare casaamenajare dormitoramenajare subsolapartamentcum sa scapi de igrasiedecordesign apartamentigrasiemobila apartamentsubsolul caseiusa culisata

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.