close

Fresh Home are placerea de a va prezenta astazi un proiect pus in practica de tanara echipa de la Atelierul 507. O echipa care crede in vise ce trebuie implinite, in puterea designului care poate face cel mai intunecat spatiu sa sclipeasca la final. Amenajarea spatiului Steak House by Genessis din Constanta putem spune ca este una din capodoperele echipei Atelierul 507.

Cu aceasta ocazie le multumim ca ne-au considerat cei mai potriviti pentru a le prezenta munca si de a impartasi cu voi dragi cititori una din lucrarile lor.

Sa nu uitam ca municipiul Constanta s-a dezvoltat enorm de mult in ultimii ani in materie de cluburi si restaurante. Exigentele au crescut din ce in ce mai mult si proprietarii trebuie sa se ridice la nivelul asteptarilor clientilor. Atelierul 507 sau mai exact arhitectii Bogdan Banica, Cosmina-Ruxandra Marcu si Marius Sirbu, spunem noi, au reusit sa depaseasca orice asteptare. Cei trei au marturisit ca le-a fost relativ usor sa creeze aceasta opera de arta pentru ca i-a ajutat pozitionarea restaurantului, dar si atitudinea foarte deschisa aproprietarului catre orice sugestie. Astfel au reusit sa isi puna in practica toate ideile si sa se joace cu fiecare frantura a imaginatiei.

Steak-ul este pozitionat la etajul 1 al unei case cu nivele de distractie. In aceeasi cladire se afla Coyote Ugly la subsol, un café lounge la parter, iar in mansarda se afla un pub. Pe principiul, bei o bere la mansarda, savurezi o friptura la steak, te relaxezi cu o cafea in lounge si te distrezi in club.

Va lasam acum sa admirati reusita proiectului care s-a finalizat printr-o amenajare luxoasa, idilica si plina de sentimente calde:

steak-house-by-genessis-constanta (20)

steak-house-by-genessis-constanta (15)

steak-house-by-genessis-constanta (14)

steak-house-by-genessis-constanta (13)

steak-house-by-genessis-constanta (12)

steak-house-by-genessis-constanta (11)

steak-house-by-genessis-constanta (10)

steak-house-by-genessis-constanta (9)

steak-house-by-genessis-constanta (8)

steak-house-by-genessis-constanta (7)

steak-house-by-genessis-constanta (6)

steak-house-by-genessis-constanta (5)

steak-house-by-genessis-constanta (4)

steak-house-by-genessis-constanta (3)

steak-house-by-genessis-constanta (2)

steak-house-by-genessis-constanta (1)

Nu-i asa ca ce ati vazut mai sus v-a lasat fara cuvinte? Stim ca e greu de crezut, dar este in Romania si este facut de tineri arhitecti talentati romani. Asa ca le multumim ca inca indraznesc sa viseze frumos si sa transforme in colturi de rai incaperile din Romania. Bogdan, Marius si Cosmina descriu proiectul asa:

“Restaurantul Steak House by Genessis completeaza visul american trait in Coyote Ugly cu o poveste western si privelisti din Arizona. Vedeta restaurantului este un acvariu in care au fost puse soparle pentru a spune povesti secetoase. Restaurantul se compune din patru zone foarte clar delimitate: zona de bar, zona de separeuri, zona de American Dinner si Grand Canion&the Bandits Corner.

Materialul rege din acest spatiu este lemnul de nuc. Am ales lemnul de  nuc datorita aspectului cald , placut pe care acesta il ofera spatiului. Nucul este un lemn pentru acasa si tocmai de aceea l-am ales pentru restaurant, pentru a crea o atmosfera calda, reconfortanta de care sa nu vrei sa te mai desparti.

Un alt element inedit al restaurantului este bucataria deschisa care permite clientilor sa observe  show-ul bucatarului si  sa traga cu ochiul  daca friptura lor este suficient de rumenita .

Tavanul, lambriurile, mobilierul de bar, canapelele si mesele , toate respira esenta de nuc. Mesele sunt create special pentru acest proiect. Blatul lor este nota etno, rustica a steak-ului fiind foarte putin finisat,  in contrast cu liniile curate si accurate  ale intregului spatiu.

Pentru desavarsirea atmosferei, am adaptat idei  ale conceptului classic de steak, convertind trofeele de vanatoare  impaiate in trofee de vanatoare de ipsos, albul imaculat al acestora creand un contrast placut cu ‘aroma’ de nuc.

 Se spune ca intr-un spatiu  nou, trebuie sa fie si ceva vechi care sa spuna povesti, in ideea cine nu are un batran sa-si cumpere. Mot a mot, pentru acest spatiu am achizitionat un birou lung si vechi, cu ganduri incrustate in fibra lui neagra si un pantefon care sa cante si sa incante cu note de peste veacuri.”

Fresh Home sustine tinerii arhitecti din Romania!

Tags : amenajare restaurantamenajare spatiuarhitecti romaniAtelierul 507.decordesignidei amenajarereamenahareredesignrestaurante constantaSteak House by GenessisSteak House by Genessis constanta