close
Arhitecturi

Top 10 cele mai impresionante arhitecturi de poduri din lume!

Inca din cele mai vechi timpuri omul a incercat sa gaseasca metode pentru a trece peste ape sau vai adanci si sa isi reduca distantele parcurse. Designul podurilor a suferit modificari pe de-a lungul istoriei. In zilele noastre incep sa aiba un model cat mai avangardist, sa fie accesorizate si sa strabata distante pe care omul din trecut nu credea ca va putea vreodata.Cum am mai spus, din nevoia de a crea constructii cat mai inovatoare si mai revistente in timp, omul si-a perfectionat tehnica si a reusit sa creeze adevarate opere de arta. Va vom prezenta in continuare 10 modele de poduri din lume care au reusit sa strabata hotarele mintii si creativitatii:

1. Podul Helix din Singapore

Podul Helix

Acest pod strabate raul Singapore, are un aspect unic si are o structura asemanatoare cu cea a ADN-ului uman. A fost dat in functiune in anul 2010 si este construit in mare parte din ote, iar noaptea este luminat de sute de beculete. Acest joc de lumini reuseste sa ii individualizeze designul fata de multe alte poduri din lume.

2. Podul Langkawi Sky din Malaysia

Podul Lankawi

Catre Podul Langkawi Skyse se poate ajunge numai cu telecabina. Podul are o lungine de 125 metri si este un pietonal  curbat situat la aproximativ 700 metri deasupra nivelului marii. O data ce veti ajunge sus cu ajutorul telecabinei, podul va va oferi oportunitatea de a vedea una din cele mai frumoase privelisti ale muntilor si padurilor Malaeziene.

3. Podul Millennium Gateshead din Anglia

Pod Anglia

Acesta a fost inaugurat de Regina in anul 2002, este construit in orasul NewcastleIt si strabate raul Tyne. Este un pod unic pentru ca este unul dintre putinele din lume care se inclina.  Cand acesta se inclina permite vapoarelor si barcilor sa treaca pe sub el. Cand se intoarce la forma initiala permite masinilor obisnuite sa il traverseze.  Podul Millennium Gateshead   mai este supranumit si ochiul care clipeste pentru ca aceasta este imaginea pe care o creaza in momentul in care efectueaza miscarile de inclinare.

4. Podul Octavio Frias De Oliveira din Brazilia

Pod Brazilia

A fost deschis in anul 2008 si este construit in orasul Sao Paulo. A fost nevoie de 5 ani de munca si de 450 de mucitori ce au contribuit la constructia lui. Este un pod neobisnuit pentru ca in mijloc are o structura in forma literi X. O alta caracteristica este cum sunt construite cele 2 nivele de trafic care permit masinilor  sa treaca practic una deasupra celeilalte. Podul este decorat cu lumini care ii creaza o imagine deosebita, iar in perioada sarbatorilor de iarna este decorat in fel incat este asociat cu un pom de  Craciun.

5. Podul Roata Falkirk din Scotia

Pod Scotia

Este un pod cu un design futurist si este primul si singurul care poate ridica barci. Structura sa este conceputa in asa fel se poate roti la 180 de grade si este echipat cu 2 incuietori care au 2 tunele cu o lungime de 168 metri si au la capat 2 roti. Astfel este permisa intrarea barcilor in aceste tunele, structura podului se roteste si va transporta barcile deasupra canalului.

6. Podul Henderson Waves din Singapore

Pod Singapore

Podul este creat sa imite forma valurilor, asa cum ii spune si numele. Acesta face legatura dintre 2 parcuri din Singapore si anume: Parcul Mount Faber si Parcul Telok Blangah Hill. In momentul in care este traversat te indeamna sa arunci o admiri partea naturala a Singaporelui.  Cum ne-am obisnuit si la celelalte poduri, noaptea imaginea acestuia este completata prin jocul de lumini ce reuseste sa ii amplifice frumusetea.

7. Podul Siduhe din China

Pod China

Podul Siduhe din China nu are un design atat de spectaculos ca celelalte. Am ales sa vi-l prezentam pentru ca este pe departe podul amplasat la cea mai mare altitudine din lume: aproximativ 500 de metri. Cu siguranta este o provocare pentru persoanele care se tem de inaltime sa il traverseze. Pentru a va face o comparatie si sa va dati seama la ce altitudine se afla ganditi-va la inaltimea Turnului Eiffel sau a piramidelor din Egipt.

8. Podul Millau din Franta

Pod Franta

Podul Millau detine recordul mondial pentru cel mai inalt pod din lume. Acesta a fost inaugurat de presedintele Jacques Chirac in 2004 si se estimeaza ca a costat 394 milioane de euro. Podul traverseaza valea raului Tarn si ofera conducatorilor auto cele mai frumoase privelisti ale Frantei. In functie de strarea vremii sunt momente in care podul se afla deasupra norilor.

9. Podul Khaju din Iran

Pod Iran

Podul Khaju a fost construit de regele persan Shah Abbas II in timpul secolului 17.  Este un pod pietonal care este prevazut cu bancute care te indeamna sa te asezi si sa admiri privelistea. In centru are construit un compartiment special pentru relaxare unde puteti bea linistiti o ceasca de cafea.

10. Podul Banpo din Coreea de Sud

Pod Coreea de Sud

Podul Banpo din Seul ce traverseaza raul Han este o combinatie intre stilul vechi si cel modern. Ca si constructie acesta a fost creat in anul 1982, iar in 2007 a fost reconditionat si modernizat pentru a da o alta fata zonei. Au fost adaugate fantani arteziene pe ambele laturi ale podului. In timpul noptii apa devine multicolora cu ajutorul instalatiei de lumini din componenta acestuia. Un alt plus adus de constructorii coreeni este adaugarea unui dinamism al apei in ton cu muzica.

 

 

 

 

Tags : angliaChinaJacques Chiracrecord mondialscotiaSingapore

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.