close
Arhitecturi

Turnul 7132 – cea mai inalta cladire din Europa

Turnul 7132, in cazul in care va fi construit, va fi cea mai inalta cladire din Europa, cu peste 381 de metri, astfel ca Turnul Vostok, din Moscova, cu o inaltine de 373 de metri, nu va mai fi cea mai inalta cladire din Europa.
Totusi, acest proiect este unul extrem de controversat, tocmai pentru ca se vrea a fi un resort de lux cu un design total diferit fata de cel al cladirilor din jur, mai ales ca vorbim despre un resort montan, undeva in Elvetia, in Alpi.

Ideea principala din spatele acestui proiect este de a crea un resort ulta luxos, cu peste 100 de camere, apartamente, suite, care sa se incadreze cat de cat in peisajul din jur. Problema e ambitia arhitectilor de a construi o cladire inalta, cu un design minimalist, dar care nu se incadreaza prea mult in imagistica montana obisnuita. Totusi, prin prisma faptului ca majoritatea hotelului va avea pereti de sticla, arhitectii spera sa elimine efectul de artificial, chiar daca pentru peisagistica zonei, o astfel de lucrare ar fi puternic invaziva.
Tower-7132-Swiss-Alps

Swiss-Alps-Vals-tallest-building-Europe

Tower-7132-Tallest-Building-in-Europe

Tower-7132-Vals-rooms-design

Swiss-Alps-Tower-7132-spa
Pe de alta parte, trebuie sa apreciem faptul ca exista posibilitatea de a vedea Alpii de la inaltime, mai ales dintr-un resort ce promite ca va avea mai multe centre spa, inclusiv unele la inaltime. Probabil ca ar trebui sa existe undeva in lume si un astfel de loc, chiar daca asta presupune unele sacrificii, in acest caz in materie de peisagistica.

In fond, o buna parte din economia Elvetiei se bazeaza pe turism, iar un astfel de proiect nu ar face decat sa aduca turisti din toata lumea gata sa plateasca preturi substantial mai mari pentru o vacanta intr-un loc unic.