close
Arhitecturi

Un penthouse de lux deasupra Libanului

Intr-o zona macinata de conflicte active sau pasive, Beirutul se incapataneaza sa ramana un loc infloritor. Beirutul, capitala acestui stat, este orasul asiatic atipic, cu multe resedinte de lux, multe dintre ele fiind capabile sa “concureze” cu oricare dintre orasele mari ale lumii, chiar daca populatia orasului nici macar nu depaseste jumatatea de milion.

Astazi va prezentam un penthouse de lux, construit si amenajat in varful unui bloc din centrul Libanului. Proiectul poarta numele de “N.B.K. Residence” si semnatura lui Bernard Khoury, un arhitect cunoscut pentru stilu-i inventiv si neconventional, care adesea pare ca nici nu respescta intru totul legile fizicii.

“Intins” de-a lungul a trei nivele, penthouse-ul pare cladirea perfecta pentru un burlac. Privelistea este, de asemenea, spectaculoasa, caci turnul in care se gaseste aceasta locuinta a fost candva pe granita dintre Libanul de vest si cel de est, plus ca blocul e cea mai inalta cladire din zona, ceea ce ofera o priveliste unica proprietarilor.

penthouse 9
penthouse 8
penthouse 7
penthouse 6
penthouse 5
penthouse 4
penthouse 3
Outdoor-terrace-pool-with-two-unique-antenna-style-light-fixtures-above
penthouse
Daca v-ati uitat la pozele de mai sus, probabil ca va intrebati ce rol au cele 2 antene care se intind deasupra piscinei. Puteti ghici? Daca nu, aflati ca ele nu sunt nimic altceva decat felinare, care au fost amplasate astfel pentru a oferi un aer contemporan apartamentului. Ce-i drept, parca imaginea aduce un pic cu elemente din viata militara, insa sa nu uitam ca in trecut, Beirutul a fost implicat in conflicte armate destul de mari.

Revenind la acest penthouse de lux, el este pe interior un imens open space. Personal, nu sunt cel mai mare fan al schelelor si al traverselor metalice pe interiorul unei case, insa in acest caz, aceasta solutie a fost cea mai potrivita pentru ca spatiul sa poata fi folosit cat mai mult cu putinta.