close
Arhitecturi

Villa C – proiect de casa minimalista

Villa C, acesta fiind numele proiectului, este cea mai noua creatie a celor de la Studio Guilhem. Localizat intr-una dintre cele mai scumpe zone rezidentiale din Cannes (La Californie, pentru posibilii cunoscatori), acest proiect de casa minimalista impresioneaza prin designul prietenos si simplist, dar si pentru eleganta de care da dovada.

Designerii acestui proiect au gandit Villa C ca pe o casa construita in cel mai zen stil cu putinta, cu multe forme geometrice aliniate la milimetru, dar si alcatuita din materiale relativ prietenoase cu mediul. Observati prezenta pietrei in cantitati mari, cat si a lemnului si a apei, tocmai pentru ca s-a dorit un echilibru intre aceste elemente.

Nu stiu in ce masura se observa din poze, insa suprafata casei este de 480 de metri patrati, la care se adauga alti 600 de metri de teren, dintre care o buna parte sunt ocupati de piscina si de terasa exterioara.
Villa-C-by-Studio-Guilhem-10

Villa-C-by-Studio-Guilhem-09

Villa-C-by-Studio-Guilhem-08

Villa-C-by-Studio-Guilhem-07

Villa-C-by-Studio-Guilhem-06

Villa-C-by-Studio-Guilhem-04

Villa-C-by-Studio-Guilhem-03

Villa-C-by-Studio-Guilhem-02

Villa-C-by-Studio-Guilhem-01

Villa-C-by-Studio-Guilhem-05
Pe interior, casa este mobilata simplist, tocmai pentru a se mentine in acelasi ton cu exteriorul si cu intreaga proprietate, astfel ca proprietarii s-au orientat spre usi glisante, ferestre cortina si pereti de sticla, dar si spre mobilier putin, acesta fiind redus la minimul necesar.

Efectul vizual astfel obtinut este unul puternic, care impresioneaza prin simplitate si eleganta: casa are aspectul modern, in ciuda minimalismului ofera un confort vizbil si palpabil, plus ca proprietatea are tot ceea ce are nevoie pentru a putea face fata exigentelor unei familii moderne. In plus, zona este in continua dezvoltare (a se citi, preturile sunt intr-o continua urcare), astfel ca investitia intr-un astfel de proiect a fost cat se poate de justificata.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.