close
Baie

Bai de marmura – cateva exemple concludente!

Daca vorbim de bai de marmura, atunci automat vorbim de bai in care s-a investit substantial probabil de bai luxuriante pentru care proprietarii nu au facut rabat de la calitate, tocmai pentru ca acest material, pe cat de simplu, pe atat de valoros, ofera o eleganta aparte incaperilor in care este amplasata.

Totusi, pe cat de mari sunt avantajele, pe atat de mari sunt si dezavantajele, motiv pentru care e necesar sa le stiti pe acestea primele, tocmai pentru a putea pune in balanta riscurile cu avantajele si dezavantajele. De exemplu, marmura ca textura este destul de poroasa, motiv pentru care orice pata trebuie curatata cat mai rapid cu putinta, inainte ca ea sa fie absorbita. Ce fel de pata? Ei bine, ganditi-va numai la vopselele de par si la cei/cele care isi vopsesc parul acasa. De asemenea, marmura poate avea de suferit in urma interactiunii cu aciditatea unor produse cosmetice sau de curatare, fiind necesar sa aveti intotdeauna la indemana flacoane cu substante speciale de curatare a marmurei. Odata ce le aveti, ingrijirea ei devine mult mai usoara.


De asemenea, exista mai multe tipuri de marmura, fiecare cu gradul sau de rezistenta la umiditate. In principiu, cei care se ocupa cu comertul acestui material fac diferenta intre marmura pentru baie si marmura pentru decoratiuni interioare, tocmai pentru a nu crea un dezastru in casa, mai ales ca amenajarea unei bai cu acest material nu e catusi de putin foarte ieftina.

Marmura merge foarte bine in culori deschise in baie, complementare cu restul baii, dar si in anumite nuante calde-pamantii, in functie de imaginea generala a baii. In principiu, merge foarte bine in bai romane, spatioase si, de asemenea, merge foarte bine impreuna cu piatra, cu care creeaza o imagine similara cu cea dintr-un spa.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.