close
Baie

Cazi japoneze: nu foarte populare, dar foarte confortabile

Probabil ca termenul de “cazi japoneze” va da batai de cap, el nefiind foarte popular, cum nici aceste tipuri de cazi nu sunt foarte populare in zona europeana. Cum sunt aceste cazi japoneze? Sunt inguste si mult mai adanci, dand chiar si impresia unui butoi cateodata. Totusi, sunt confortabile, placute ochiului si se potrivesc de minune cam cu orice tip de baie, in special cu cele de dimensiuni mici.

Cazile japoneze traditionale sunt din lemn lustruit, astfel incat actiunea apei sa nu fie eroziva sau distrugatoare, ci doar sa reprezinte o atingere blanda. Astazi, cazile sunt fie din plastic dur sau din piatra, dar si din lemn, cu mentiunea ca lemnul e rezervat deseori produselor de lux. Paradoxal, aceste cazi nu sunt neaparat concepute pentru spalat, desi nu e nicio problema daca sunt utilizate pentru acest scop. De ce? Pentru ca ele au fost concepute impreuna cu un sistem de recirculare a apei, menit sa incalzeasca in continuu apa. Totusi, acest aspect nu se mai regaseste astazi decat in gama de produse de lux.

rustic-wooden-outdoor-bathtub
another-japanese-bathtub
floral-tiles-wooden-bathrub
rocks-around-wooden-rectangular-bathtub
coolest-bathroom-ever-seen
wooden-bathroom-furniture-steps-to-tub
wooden-bathtub-closer-to-window
Japanese-bathtub-green-tiles
rectangular-small-shower-tub
Dark-hexagonal-floortiles
Soaker-tub-in-the-shower
deep-japanese-bathtub
O alta particularitate a cazilor japoneze, dupa cum puteti vedea si mai sus, e faptul ca cele mai multe au o forma dreptunghiulara. Ele pot fi folosite impreuna cu un scaunel, desi acest lucru nu este obligatoriu, mai ales la persoanele inalte. Totusi, pe fondul inaltimii considerabil mai mari, persoanele scunde pot avea nevoie de un scaunel de lemn. Exista si modele cu suport pentru posterior, dar si modele cu hidromasaj, care sunt o combinatie de spa si o cada clasica.

Personal, consider ca ele sunt un element care poate deveni rapid popular in Romania, mai ales in conditiile in care tot mai multi oameni se plang de lipsa spatiului. In plus, pentru pasionatii de cultura asiatica/japonia, o astfel de cada poate sa fie exact lucrul de care au nevoie pentru a fi mai aproape de stilul japonez.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.