close
Birouri

2 idei de birouri construite in mijlocul naturii

Chiar daca e vineri si probabil nu mai vreti sa auziti de orice tine de birou, munca, creativitate si altele asemenea, am gasit 2 proiecte super interesante, pe care neaparat vreau sa vi le impartasesc. Primul (cel de mai jos) ar fi proiectul celor de la Selgas Cano, care au amenajat pentru o companie de copywriting o cladire de birouri in mijlocul unei paduri. Da, la propriu in mijlocul unei paduri.
Cea mai mare temere vis-a-vis de acest proiect e cea a sticlei. Chiar daca se asigura o iluminare naturala foarte buna, sticla se poate aburi foarte usor, chiar si daca e tratata special sa respinga particulele de apa. Aceasta problema s-a rezolvat printr-un sistem de aerisire orientat spre geamuri, care inlatura rapid orice fel de umezeala. Asfel, angajatii au parte de liniste, de mai putin stres si pot iesi oricand la aer.
forest-office-iwan-baan5

forest-office-iwan-baan4

forest-office-iwan-baan3

forest-office-iwan-baan2

forest-office-iwan-baan1

forest-office-iwan-baan6
Apoi ar mai fi si acest birou. El poarta denumirea de Long Barn Studio si a fost amenajat de catre casa de arhitectura Nicolas Tye Architects pe locul unui fost hambar. Chiar daca designul e aparent simplu, amenajarea a durat nu mai putin de 10 luni, iar asta deoarece cladirea a fost impartita in mai multe camere (fiecare cu un scop propriu), dar totodata, i s-au instalat sisteme de recirculare a aerului, o turbina de vant (pentru a reduce costurile aferente energiei), dar si un sistem de indepartare si imprestiere a apei de ploaie.
long-barn5

long-barn4

long-barn3

long-barn2

long-barn1

long-barn

long-barn6
Practic, vorbim de o cladire ecologica, care se autosustine termic si energetic, indiferent de conditiile vremii. In plus, genul asta de cladire de birouri situate in mijlocul naturii e exact ceea ce au nevoie majoritatea angajatilor, pentru a putea scapa de stres si pentru a putea beneficia de avantajele razelor calde ale soarelui.