close
Birouri

Birouri minimaliste moderne – idei pentru case mici!

Odata la cateva saptamani scriem despre problema spatiului mic, tocmai pentru ca este o problema pregnanta cu care se confrunta tot mai multi oameni. Spatiul mic avut la indemana impiedica deseori amenajarile dorite, astfel ca pentru a avea un birou de lucru, de exemplu, e nevoie de mici improvizatii sau de solutii neconventionale. De aceea, azi vorbim despre birouri minimaliste moderne sau cel putin cu influente minimaliste, pentru a va da cateva idei.

In primul rand, daca aveti nevoie de un birou si nu aveti spatiu lateral prea mult, puteti opta pentru utilizarea spatiului pe verticala, doar ca atentie, prea multe rafturi in jurul capului pot duce la o usoara senzatie de aglomerare sau chiar claustrofobie, iar productivitatea sa va fie coborata spre 0, spunem asta din proprie experienta.

Acum, nu intotdeauna un birou e destinat lucrului la calculator. Suntem oameni diferiti cu pasiuni diferite, iar un spatiu de lucru poate gazdui la fel de bine un bloc de desen, o masina de scris sau orice altceva care va aduce valoare in casa si in viata.

Personal, consider ca nu atat biroul, cat scaunul sau fotoliul are o importanta mai mare, iar asta din cauza rolului in confortul la spatiul de lucru. Consider ca, la capitolul confort, compromisurile pot fi facute doar pana intr-un anume punct, in sensul ca, nu trebuie sa sacrificati pozitia la birou sau sa va inghesuiti si sa nu aveti suficient loc la picioare, pentru ca in scurt timp nici nu veti mai folosi respectivul spatiul in scopuri productive.

Nu in ultimul rand, nu uitati de unul dintre cele mai importante aspecte, anume luminozitatea, de la care nu trebuie facuta rabat. Lipsa luminozitatii duce la efecte care nu va afecteaza pe moment, dar care va slabesc vederea pe zi ce trece tot mai mult, pana cand o sa aveti nevoie de ochelari sau pana cand o sa vi se mareasca dioptriile.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.