close
Birouri

Idei de amenajare a biroului pentru cei ce lucreaza de acasa

Din ce in ce mai multi romani aleg sa practice freelancing-ul ca mijloc de existenta, la care se adauga si faptul ca din ce in ce mai multe companii incep sa permita angajatilor sa lucreze de acasa din motive evidente (costuri mai mici, echipamente mai putin uzate, angajatii sunt mai multumiti). Amenajarea unui birou acasa presupune cateva costuri, cu atat mai mult cu cat se doreste eficientizarea lucrului si imbunatatirea productivitatii. De fapt, lucrul de acasa e asociat deseori cu lipsa productivitatii, motiv pentru care biroul trebuie sa stimuleze munca si sa inhibe orice dorinta de a amana lucrurile care trebuie terminate.
birou 10 birou 9 birou 8 birou 7 birou 6 birou 5 birou 4 birou 3 birou 2 birou
Pe cat posibil, biroul ar trebui amenajat intr-o camera izolata, tocmai pentru ca cel care lucreaza sa nu fie intrerupt. Ruperile de ritm si intreruperile distrug productivitatea, astfel ca indiferent de modul de amenajare a spatiului de lucru, in conditiile in care persoana care lucreaza este intrerupta sau distrasa frecvent, productivitatea are de suferit serios.

Aceste de idei de amenajare, prezentate mai sus, sunt relativ usor de amenajat si chiar daca necesita o investitie initiala semificativa, au o rata de returnare a investitiilor rapida. A se observa lipsa accesoriilor in majoritatea pozelor. Accesoriile, tablourile, obiectele de arta sunt recomandate numai in cazul celor care trebuie sa ramana creativi (care lucreaza de regula in publicitate, scriitorilor, artistilor in Photoshop etc), dar nu si in cazul persoanelor care lucreaza cu cifre sau care trebuie sa fie foarte atenti la lucrurile tastate. Eventual, obiectele de arta sau accesoriile pot fi pozitionate in spatele scaunului, tocmai pentru a nu distrage atentia.

Incheiem acest articol cu un sfat: cel mai important lucru de la birou este scaunul. Cu cat mai confortabil si cu cat mentine spatele intr-o pozitie corecta mai mult timp, cu atat mai bine. Genul asta de scaune, din pacate, nu este intotdeauna ieftin, insa este o investitie care isi merita fiecare banut pe termen lung.