close
Bucatarii

Concepte de bucatarii contemporane

Cred ca stiti marea mea nemultumire vis-a-vis de majoritatea bucatariilor contemporane: multe dinte modelele minimaliste construite sunt concepute numai sa arate bine, dar fara sa fie catusi de putin practice, mai ales pentru o familie obisnuita, in care se gateste in casa intr-un volum destul de mare. Tocmai de aceea, pentru astazi am cautat sa aleg o combinatie intre minimalism si contemporanism, in speta o serie de concepte de bucatarii contemporane care par mai practice, in ciuda aspectului ciudat.

De regula, cand folosim termenul de contemporanism, ne gandim la solutii inovative, eventual solutii minimaliste, care nu ocupa mult spatiu, iar majoritatea modelelor alese respecta toate aceste concepte. Cat despre care dintre ele s-ar potrivi intr-o casa moderna, ramane la latitudinea potentialilor clienti.

Una dintre solutiile care personal imi plac mult e chiuveta si blatul fixate in perete, fara masca sub ele. Pune bazele unui concept de bucatarie rabatabila (un concept destul de greu de realizat, de regula din cauza umezelii si a apei, care trebuie sa se scurga), chiar daca in esenta, acest tip de bucatarie inca nu este disponibil.
baumstammkuche-wood-kitchen-top1

snaidero-colorful-kitchen-design5

snaidero-colorful-kitchen-design4

snaidero-colorful-kitchen-design3

snaidero-colorful-kitchen-design1

snaidero-colorful-kitchen-design

custom-metal-kitchen

custom-metal-kitchen2

ferrari-kitchen-by-pininfarina-and-snaidero1

ferrari-kitchen-by-pininfarina-and-snaidero

culimaat-high-end-kitchens1

culimaat-high-end-kitchens

whirlpool-kitchen-contest

whirlpool-kitchen-contest2

minimalist-white-kitchen-slim-elmar1

minimalist-white-kitchen-slim-elmar

handles-mila-03-cesar2

handles-mila-03-cesar

kitchen-with-peninsula-timo-plus-kitchen1

kitchen-with-peninsula-timo-plus-kitchen

lacucina-antonio-lupi-design

lacucina-antonio-lupi-design2

customizable-kitchen-slides1

customizable-kitchen-slides

drawer-kitchen-schiffini
Acolo unde spatiul nu este o problema, cred ca cea mai potrivita solutie de bucatarie contemporana e un ansamblu in forma de L sau de U. Bucatariile in forma de U au o mobilitate redusa, fiind mai mult destinate unui singur bucatar, pe cand cele in forma de L permit ca spatiul sa fie folosit de mai mult. Pentru a economisi spatiul, ansamblul poate fi folosit si pe post de bar, ceea ce elimina necesitatea de a avea o masa secundare pe care sa se manance.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.