close
Bucatarii

Idei practice pentru bucatarie

Pentru ca e vineri (intamplator, e “vinerea neagra”) si pentru ca stiu ca multi dintre voi o sa aveti mai mult timp la dispozitie in urmatoarele 2 zile, m-am gandit sa vorbim astazi un pic despre bucatarie. Astfel, am ales un set de cateva poze cu idei practice pentru bucatarie, pe care le puteti folosi la randul vostru pentru ca spatiul in care gatiti sa fie mai usor de folosit, mai organizat, dar nu in ultimul rand, mai aspectuos.

Indiferent de marimea bucatariei voastre, solutii de amenajare se gasesc. Iata doar cateva dintre ele (pe care, probabil, multi dintre voi le-ati implementat deja):
1) folosirea unei benzi magnetice pentru cutite. Asta elimina din start folosirea unui sertar, plus ca e o tehnica folosita tot mai frecvent. Cutitele se usuca usor, iar banda magnetica e usor de intretinut.

2) montarea unor sisteme de bare orizontale pe pereti, pe care sa se agate tigaile sau chiar si oalele. Cred ca stim cu totii cat de mult spatiu pot ocupa tigaile si oalele. Folosind aceasta tehnica, se elimina obligativitatea unor dulapuri speciale, plus ca se utilizeaza spatiu care in mod normal ar fi gol. La fel, se usuca mai rapid, plus ca obliga proprietarii sa le spele, pentru a le putea apoi afisa pe pereti.

3) personal, recomand amplasarea unui raft special cu condimente intr-un loc practic, de preferinta nu in zona hotei. Eventual, daca acest lucru nu e posibil, atunci condimentele trebuie neaparat sa fie depozitate in borcanele sau suporturi de sticla, tocmai pentru ca aburii sa nu intre si sa le deterioreze. Drept urmare, ar trebui sa renuntam cu totii sa mai tinem condimente in pungi sau in cutii. Nu numai ca este inestetic, dar nu e nici macar practic.
simple-wire-baskets-under-kitchen-cabinets

wire-basket-for-utensils

spices-behind-cabinet-door

knives-drawer-storage-organizer

subway-tiles-walk-in-pantry

wall-hanging-pots-lid

simple-storage-pot-lids-diy

towel-bar-for-pod-lids

coca-cola-spice-rack

pegboard-wall-storage-above-stove

magnetic-kitchen-knife-holder-pots-storage

ikea-kitchen-GRUNDTAL-Wall-Organizer-System

ikea-kitchen-GRUNDTAL-Wall-Organizer-System1

fasbo-ikea-wall-panel
Nu in ultimul rand, pentru ca o bucatarie sa functioneze exemplar, trebuie pastrata o ordine. Astfel, dupa gatit, bucataria nu trebuie parasita pana ce vasele nu au fost curatate sau puse in masina de spalat si eventual si la uscat. Numai cu un pic de disciplina principiile de mai sus devin de ajutor.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.