Una dintre cele mai mari probleme ale bucatariilor (care oricum sunt din ce in ce mai mici) e faptul ca, mai ales in cadrul familiilor numeroase, aparatura de bucatarie, toate accesoriile si toate aparatele ocupa foarte mult spatiu. De la sticle la cutite, tigai si condimente, daca sunt lasate in afara dulapurilor, ele ocupa spatiu si reprezinta un pericol pentru cei mici, mai ales daca ne referim la cutite sau la alte copuri contondente care se gasesc de obicei prin bucatarie.
Pentru astazi ne-am propus sa alcatuim un set de poze mai mare cu spatii de depozitare ascunse, dintre care pe unele le puteti implementa si voi cu usurinta. De regula, tigaile si aparatele de bucatarie ocupa mult spatiu, insa chiar si asa exista multe spatii ramase nefolosite. Ei bine, tocmai asta e scopul acestui articol: sa va aratam care sunt spatiile ramase de regula nefolosite si cum pot fi ele amenajate pentru a da un alt aspect bucatariilor voastre.
De exemplu, de ce sa puneti produsele de curatenie pe raftul unui dulap cand ele pot fi agatate de o bara orizontala in cadrul aceluiasi dulap? Astfel, in acelasi sector puteti introduce mai multe produse de curatenie.
De asemenea, dulapurile inguste si verticale sunt o solutie foarte buna pentru condimente, uleiuri si alimente neperisabile, intrucat elimina necesitatea de a le aloca spatiu intr-un sertar obisnuit, plus ca astfel de dulapuri glisante pot fi amenajate in spatiile nefolosite de obicei, de regula cele din zona colturilor.
O alta solutie e cea a amplasarii cutitelor in suporturi speciale de lemn. Astfel, puteti tine o evidenta cu privire la cutitele care lipsesc, precum puteti sa le aranjati dupa bunul plac, fara sa trebuiasca sa le cautati, asa cum se intampla de obicei cam in orice sertar cu tacamuri.