close
Camere De Zi

Culori neutre in livinguri si nu numai

Cand vorbim de culori neutre, in primul rand enervam o mare pare dintre decoratorii de interior cu valente mai avantgardiste, acestia catalogandu-le deseori ca fiind prea plictisitoare si prea comune. Vorbind insa de apartamente si locuinte in care se locuieste, nu aranjate doar pentru a fi aratate in reviste si site-uri de arhitectura si design interior, ele sunt o alegere foarte buna, fiind potrivite aproape oricarui stil.

Sunt versatile, actioneaza sinergic cu orice alta schema de culori, avand efect dual (atat potentand, cat si echilibrand micile excese de zel coloristice), dar creand si contrastul potrivit, indiferent de stilul dorit, bineinteles, atunci cand sunt utilizate cum trebuie. Vorbim, asadar, de culori neutre in livinguri, dormitoare si nu numai si pentru asta v-am pregatit un set de 15 idei si combinatii din care va puteti inspira pentru a crea ceva frumos pentru casele voastre.


Desi, dupa cum ziceam mai sus, ele sunt versatile si merg cu orice stil, in ziua de azi ele sunt asociate in speciale cu interioare contemporante, tocmai pentru ca gratie lor, se pot evidentia anumite caracteristici ale interioarelor cu o relativa usurinta.

Culorile neutre, fiind mai mult sau mai putin pamantii,se potrivesc atat interioarelor clasice, fiind elegante atunci cand sunt dozate corespunzator si asociate stilului corespunzator, insa la fel de bine merg si interioarelor moderne. Puteti incorpora accesorii chiar si mai iesite din comun si obiecte de design  care atat timp cat nu sunt foarte mari, nu vor crea un contrast prea mare, efectul vizual puternic viind diminuat/compensat de culorile neutre atunci cand acestea sunt dominante.

Un alt avantaj e faptul ca pot fi utilizate pe fundal, ceea ce permite celui/celei care se ocupa de design sa isi puna amprenta proprie asupra casei, sa scoata in evidenta anumite forme, anumite texturi, dar nu in ultimul rand, sa creeze si o legatura intre propria persoana si casa in care va locui, in cazul in care vorbim de proprietari.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.