close
Camere De Zi

Cum decoram o camera cu pereti negri

Am spus de multe ori ca negrul nu este o idee buna de cele mai multe ori, mai ales atunci cand vine vorba de dormitoare. Este o culoare grea, care inchide orice camera in care este folosita, care atunci cand nu este utilizata in limitele unui plan bine pus la punct, poate distruge imaginea generala a camerei, implicit confortul celor care stau in ea. Asadar, azi vorbim despre cum decoram o camera cu pereti negri si, cu voia voastra, o sa ne axam mai mult pe dormitoare.

Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l tineti minte e faptul ca o camera nu poate fi 100% neagra, ci trebuie neaparat combinata cu mai multe culori, preferabil culori complementare. De exemplu, daca vopsiti peretii verticali cu negru in dormitor, atunci tavanul trebuie neaparat sa fie alb. De asemenea, cum negrul e o culoare foarte puternica, care tinde sa dea un efect dramatic, in camera trebuie introduse si cateva obiecte care sa aduca caldura. De exemplu, becurile trebuie neaparat sa ofere o lumina calda, iar covoarele sau mochetele trebuie, la randu-le, sa aiba culori complementare.
pereti negri 1

pereti negri 2

pereti negri 3

pereti negri 4

pereti negri 5

pereti negri 6

pereti negri 7

pereti negri 8

pereti negri 9

pereti negri 10

pereti negri 11
Eventual, daca incaperea are ferestre mari, se poate opta pentru o mixtura intre negru si gri, dupa cum se poate vedea in poza cu numarul 3. Peretele dominant e complet negru, iar ceilalti sunt vopsiti intr-un gri mai deschis. Din cauza ca patul, tavanul si dulapurile sunt albe (la care se adauga si accesoriile galbene), camera nu pare nicidecum greoaie.

O buna modalitate de a reduce puterea negrului de pe peretii dominanti e de a amplasa poze de familie, care sa aiba rame de culoare alba. Caracterul personal al pozelor, cat si puterea albului, vor face ca intreaga incapere sa para mai prietenoasa.

Principiile de mai sus pot fi aplicate pentru orice alta camera, chiar si pentru baie (caz in care eliminam pozele). E imposibil sa gresiti atat timp cat planuiti totul cu atentie. Ideile de mai sus va pot ajuta, insa camerele sunt diferite de la casa la casa, motiv pentru care planning-ul este 100% necesar.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.